pewnie nie... pewnie przywykniemy - jak zwyklekamar pisze:świat się zawali

ale czy to dobrze, że akceptujemy takie "konstruktywne" zmiany?
To nie akceptujmarkcomp77 pisze: ale czy to dobrze, że akceptujemy takie "konstruktywne" zmiany?
Co jeszcze koledzy, przydałoby się uprościć jeśli chodzi o podatki w ramach DG?"spółkę będzie można założyć już przy aporcie (kapitale) wynoszącym tylko złotówkę - przy czym zarząd i właściciel/e spółki będą musieli odpowiadać prawnie i karnie swoim majątkiem".
Będą musieli odpowiadać prawnie i karnie swoim majątkiem ... zdanie klucz, obawiam się iż wówczas spółki stracą na swej "atrakcyjności" ...clubber84 pisze:I dlatego niektórzy szefowie się na tę okoliczność cieszą.
Jednakże, żeby nie było tak smutno i bezosobowo, to wczoraj sejm przyjął poprawkę do ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych i spółek - podatek CIT dla spółek komandytowo-akcyjnych istnieje nadal, natomiast dla spółek komandytowych zostaje uchylony
Zostaje jeszcze tylko wprowadzenie zapisu do ustawy o spółkach:Co jeszcze koledzy, przydałoby się uprościć jeśli chodzi o podatki w ramach DG?"spółkę będzie można założyć już przy aporcie (kapitale) wynoszącym tylko złotówkę - przy czym zarząd i właściciel/e spółki będą musieli odpowiadać prawnie i karnie swoim majątkiem".
Tylko na jakiej podstawie ktokolwiek każe mi przestrzegać zasad, których moja głowa nie jest w stanie przez pol życia pojąć? Wg mnie już jesteśmy w takim punkcie, w ktorym prawo jest tak skomplikowane, że nie da się żyć w 100% zgodnie z przepisami. I dziwić sie, że ludzie tak trzęsą portkami przed kontrolą US. Na wszystko znajdzie sie paragraf. Nasuwa sie pytanie "panie premierze, jak żyć?"lolo2 pisze: Czy ktoś z was wie ile DZIENNIE jest uchwalanych ustaw? Czy wyobrażacie sobie ile to trzeba te ustawy pisać, debatować o nich, poprawiać. Ile ludzi musi przejść taka ustawa zanim zostanie uchwalona? A codziennie jakaś wychodzi i większość ma sens.
będziemyskrzat pisze: głosujcie
likwidacja podatku dochodowego to wcale nie jest jakiś nowy pomysł i już tzw socjaliścimarkcomp77 pisze:pomarzyć zawsze można