giełda forexowa

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

gregor1975
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 20

Post napisał: gregor1975 » 19 cze 2014, 14:19

ma555rek pisze:Tym komunikatem wykluczają podsłuchiwanie. Czy to trudne do rozróznienia od rejestrowania przebiegu spotkania przez uczestnika?
A czy to trudne zrozumieć pytanie? Podana tu wcześniej hipotetyczna sytuacja o komunikacie przy wejściu do restauracji: tutaj nagrywamy, jeżeli nie wyrażasz zgody wyjdź jest gówno warta według Ciebie z prawnego punktu widzenia a to w banku jest ok? To gdzie tu konsekwencja. Jedno byłoby a drugie jest zabezpieczeniem się od zarzutów podsłuchiwania.

Co do banku zaś: w umowie nie mam zapisu o jakimś nagrywaniu, w trakcie połączenia weryfikowana jest tożsamość i to na kilka sposobów i tylko o tą weryfikację powinno chodzić. Mi to zwisa i powiewa, ale z tego nagrywania jakiś formalista z zacięciem cwaniaka mógłby z instytucji szafujących takimi komunikatami ściągnąć trochę grosza.

ma555rek pisze:Sympatyzujesz z PISem?
Następny dwubiegunowy? No to tłumaczę i objaśniam - scenę polityczną oceniam poprzez pryzmat faktów. Każda opcja ma dla mnie plusy i minusy, w różnych proporcjach oczywiście. Nawet pan Janusz Palikot zaimponował mi dwa razy :mrgreen:

Tagi:

Awatar użytkownika

triera
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: triera » 19 cze 2014, 14:47

Obrazek

Na tej zasadzie nie miałyby sensu żadne informacje BHP itp.
Też przecież na tekturce ;)

Nie spinajmy się za bardzo - to jest "dział na luzie"...

ma555rek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: ma555rek » 19 cze 2014, 14:56

Nie no spinać się nie ma o co
Ale taka tablica że monitorowane, że zgoda itd ma wartość tekturki. I tyle.
Wchodzisz, filmują Cie, nastepnie ( jak na tabliczce jest napisane) zamieszczają Twoje zdjęcie w internecie.
No i albo sam sprawdzisz że tego nie wolno albo nadal będziesz wychodził z kościoła przez jedne otwarte skrzydło drzwi drepcząc wraz z całym tłumem bo nikt nie nacisnął klamki w drugich wierzejach.

[ Dodano: 2014-06-19, 15:12 ]
Uważam ,ze to zły wybór ,ale gdyby miało sie okazać ,ze PiS to jedyna siła ,która może odsunąć PO od władzy
W jaki sposób odróżnić że określony efekt rządzenia wynika z :
1 nieudolności rządzących w określonych warunkach
2 lub jest wynikiem sprzedajnosci i korupcji członków ekipy.

Jak można wnioskować o efektach gdyby zmienić ekipę?

Jeżeli założyć że PO to tylko złodzieje i cwaniacy to do porównanie pozostaje tylko wariant że następni -PIS-_ to ludzie prawi i sprawiedliwi.

Jeżeli założyć że obie ekipy reprezentują podobny poziom krętactwa ( tak niestety uważam) to pozostaje porównać jak wygląda sprawność ( niesprawność) działania w obszarach nie przynoszących osobistych korzyści

I co PIS może?
krzyształowo uczciwi wszyscy
inteligentni w całej masie swojej formacji ( są wyjatki odstajace od ich przeciętnej)
sprawni na arenie międzynarodowej.

No chyba wreszcie się zgodzę z niektórymi że wtedy należy wyjechać

[ Dodano: 2014-06-19, 15:26 ]
właściwie to dobrze ze dostali trochę po łbie bo bedą musieli się koalicjantować. I wtedy komuchy może coś naprostują.
Ale na tzw wzrost państwowości, wzmocnienie prawa, poprawę kompetencji służb i takie tęsknoty narodowe to raczej nie mam nadziei.
A ostatni kabaret w wykonaniu resortu siłowego odbiera resztki, zostawia tylko zażenowanie
Państwo Polskie. ( mniejsza pisowskie, powskie czy inne)
Prokuratorzy w asyście siłowej dowiadują się że mogą sp***rzać.
Nie ciągnie Was aby znaleźć współczesny odpowiednik Szczerbca???
Pasjonat

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 49

Post napisał: trzasu » 19 cze 2014, 16:13

Jedna sprawa może uratować tych nieudaczników z PO, sytuacja na Ukrainie, jeśli Rosjanie wjadą na wschodnią granicę to jest duże prawdopodobieństwo, ze całe zamieszanie było zamierzone np przez FSB, ale to tez świadczy w jakiej kondycji jest polskie państwo pod rządami tych nieudaczników, że tak łatwy sposób można wywróci wszystko do gry nogami, wczoraj ABW weszła do siedziby i wyszła z niczym, skuteczność służb porażająca, to jakaś paranoja, szef spraw wewnętrznych daje się nagrywać jak dziecko a Tusk rżenie głupa: Polacy nic się nei stało, Polacy nic sie nie stało ...

ma555rek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: ma555rek » 19 cze 2014, 17:40

trzasu pisze:uratować tych nieudaczników z PO,... [/i]
Mozliwe że nie widzę dokładnie wszystkiego, nie myślę wystarczająco, nie czytam odpowiednio dużo...
No i dlatego nie bardzo mogę z taką pewnością klasyfikować ich jako nieudaczników. Podobnie wcześniej pisowców gdy rządzili. Jakoś po dojściu do władzy gwałtownie malały umiejętnosci rozwiazania problemów które wcześniej były łatwe i oczywiste w pokonaniu. Jaki wpływ ma krótka kołderka a jaki gamoniowatość ekipy
Natomiast z pewnością widzę zmianę komentarzy zagranicznych w czasie pisu i teraz. Widzę zmiane u kumpli z Angli czy Danii ( tych którzy coś tam czytaja i wiedzą gdzie jest Polska)

I nie mam wątpliwości gdzie jest miejsce pislandii.
Pasjonat

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 19 cze 2014, 18:22

ma555rek pisze:
trzasu pisze:uratować tych nieudaczników z PO,... [/i]
Mozliwe że nie widzę dokładnie wszystkiego, nie myślę wystarczająco, nie czytam odpowiednio dużo...
No i dlatego nie bardzo mogę z taką pewnością klasyfikować ich jako nieudaczników. Podobnie wcześniej pisowców gdy rządzili. Jakoś po dojściu do władzy gwałtownie malały umiejętnosci rozwiazania problemów które wcześniej były łatwe i oczywiste w pokonaniu. Jaki wpływ ma krótka kołderka a jaki gamoniowatość ekipy
Natomiast z pewnością widzę zmianę komentarzy zagranicznych w czasie pisu i teraz. Widzę zmiane u kumpli z Angli czy Danii ( tych którzy coś tam czytaja i wiedzą gdzie jest Polska)

I nie mam wątpliwości gdzie jest miejsce pislandii.
Ciesze się, ale ja nic o pisie nie pisałem.

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 19

Post napisał: oprawcafotografii » 19 cze 2014, 18:26

trzasu pisze:...
Ciesze się, ale ja nic o pisie nie pisałem.
Klamczuch ;)

q

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 20
Kontakt:

Post napisał: kamar » 19 cze 2014, 19:50

trzasu pisze: Ciesze się, ale ja nic o pisie nie pisałem.
To jeszcze gorzej :) Miałem nadzieję że wyrzucając pilota z samolotu w powietrzu, masz kogoś co chociaż trochę umie latać. A Ty liczysz na to że zdążysz w locie przeszkolić stewarda w muszce. I jakoś wyladuje.

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 19 cze 2014, 20:21

kamar pisze:
trzasu pisze: Ciesze się, ale ja nic o pisie nie pisałem.
To jeszcze gorzej :) Miałem nadzieję że wyrzucając pilota z samolotu w powietrzu, masz kogoś co chociaż trochę umie latać. A Ty liczysz na to że zdążysz w locie przeszkolić stewarda w muszce. I jakoś wyladuje.
Steward szans na wygrana nie ma więc samemu rządzić nie będzie tudzież pilotować, cel jaki mi przyświeca to jak by ktoś nie zauważył :wink: deprecjonować tą mafijną partię która obecnie dzierży władze i za nic w świecie nie ma zamiaru jej oddać.

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 43
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 19 cze 2014, 20:35

no chyba lepszy taki steward niz ten ktory po rozpieprzeniu maszyny powie Polacy nic sie nie stało

[ Dodano: 2014-06-19, 20:47 ]
http://dzikikraj.interia.pl/wyjete-z-si ... 43#1512870
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”