automatyczne wylogowanie

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

pabloz90
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: pabloz90 » 08 kwie 2010, 23:12

Koledzy mieszacie... choć coś gdzieś dzwoni.

To czy jesteś zalogowany czy nie to kwestia sesji (dane przechowywane po stronie serwera), jednak aby przypisać każdemu z nas konkretną sesją potrzebna jedno ciasteczko i prawdopodobnie ono właśnie ginie u Ciebie.

Przeglądarka nie odświeża automatycznie zawartości witryny (chyba że za pomocą ajax i tworząc dodatkowe połączenie, ale nie zmienia to zawartości ciasteczka).
objaw nie występuje w czasie przeglądania stron, tylko przy dłuższym pisaniu (pisz pan krótko :mrgreen: )
W czasie pisania wygasa sesja, czy nie korzystasz z windows XP bez aktualizacji i stary InternetExplorer6?
no ale podobno to się dzieje w trakcie pisania postu...
InternetExplorer6, jest na tyle niedopracowany że brak aktywności czynnej (transmisja danych) traktuje jako nieaktywność użytkownika, a co za tym idzie czyszczenie danych tymczasowych.

Możliwe że program antywirusowy ma nałożone duże restrykcje co do sieci Internet.

Andrzej 40, Polecam aktualizacje lub przejście na inną przeglądarkę.

Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl

Tagi:

Autor tematu
Andrzej 40
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: Andrzej 40 » 09 kwie 2010, 00:49

Przyjrzę się "wypiekom", ale ja nie jestem całkowicie zielony w tej materii. Wszystko mam uaktualnione, przy odświeżaniu stron ten objaw nie występuje, przed chwilą pisałem dluższy czas i nie uciekło. Sądziłem, że może ktoś miał podobny objaw i ustalił powód. Serdecznie wszystkim dziekuję i jak znajdę przyczynę to podam.

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: diodas1 » 09 kwie 2010, 01:24

Win`98+Opera. U mnie też to się zdarza kiedy piszę tak długo że moja sesja wygaśnie. Też po wciśnięciu wyślij pojawia mi ponownie zaproszenie do logowania a po zalogowaniu czyste okno do pisania postu od nowa. Jednak nic straconego. Kiedy to się zdarzy, a zdarza dość często bo jestem gadułą :) , klikam klawisz ze strzałką w lewo w Operze, tak długo aż mi się pojawi mój utracony tekst. Bez żadnych dodatkowych czynności wciskam klawisz "wyślij" i po kłopocie.
Można też, jeżeli nie mamy pewności czy nasz czas nie minął, otworzyć w Operze przyciskiem "nowa" następną zakładkę i w niej wywołać drugą sesję ze stroną CNCinfo. Jeżeli widać że jesteś zalogowany to jest OK. Jeżeli nie to po prostu na tej nowej stronie logujesz się i wracasz do poprzedniej gdzie mozoliłeś się nad postem i już bez obaw możesz wysyłać w przestrzeń wirtualną gdzie czekają stęsknione oczęta członków społeczności CNC :)

Autor tematu
Andrzej 40
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: Andrzej 40 » 09 kwie 2010, 01:55

No to u mnie się chyba wystraszył tą korespondencją, bo dzisiaj przestał mi robić kawały :mrgreen:. Ja mam XP i Explorera. Z tą strzałką - kiedyś mi się też zdarzyło, że tekst wrócił, ale nie pamiętam co wcisnąłem.
Nie ma jak wystraszyć komputer konsultacjami! Od razu pracuje uczciwie :wink:

Awatar użytkownika

skoti
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: skoti » 09 kwie 2010, 23:21

Najlepszy sposób żeby nie stracić tego co się napisało przy kaprysach forum lub kompa to skopiować text do schowka przed naciśnięciem przycisku wyślij .

Autor tematu
Andrzej 40
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: Andrzej 40 » 09 kwie 2010, 23:49

I to chyba jest to :mrgreen: . Dziękuję za pomysł. Pozdrawiam.
Andrzej

gaski

Post napisał: gaski » 10 kwie 2010, 00:10

a ja piszę w Wordzie, a potem wklejam

Awatar użytkownika

marchru
Specjalista poziom 3 (min. 600)

Post napisał: marchru » 10 kwie 2010, 02:08

mam podobny problem jak ręcznie usunę ciastka, ale tylko do drugiego zalogowania :razz:
W moim przypadku Opera wysypuje się naFarmVille, klikam np wyślij i trach po przeglądarce, włączam ponownie wyślij i znowu, i tak dopiero czasem za 5 razem pódzie. Dzieje się tak średnio 2-3 razy na tydzień.
Przeinstalowałem ndwa razy i dalej nic.
Polecam RegCleaner do oczyszczenia kompa, aha i inną przeglądarkę.
"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"

Awatar użytkownika

namemartin

Post napisał: namemartin » 10 kwie 2010, 09:14

gaski pisze:a ja piszę w Wordzie, a potem wklejam
Jaja sobie robisz :roll:
To też pisałeś w Wordzie :cool:
W dzień obchodź się z żoną jak z przyjacielem, w nocy jak z przyjaciółką.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”