Haracz od firmowego sprzętu

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: skoczek » 12 lut 2010, 21:48

Witam serdecznie.
Czasem sobie tak myślę że przydałby się taki "jeden sprawiedliwy" snajper, który dla przykładu pokazałby politykom jak należy dbać o interesy Polski i Polaków :wink: .
Co do podatków w Niemczech to być może są wysokie, ale jakoś stać Niemców na płacenie ich. Przy obecnych zarobkach jakoś trudno mi sobie wyobrazić by Polaków było stać na takie dodatkowe obciążenia. Chyba zaczynam rozumieć to pierdzielenie pełowców o pomocy polskim małym i średnim firmom. -"Pomożemy drobnym przedsiębiorcom... wykończyć ich firmy". Taki podatek to kolejny podatek od podatku. Od czego on niby miałby być? Przecież podczas zakupu maszyny został on już zapłacony. Nie dość że gminy mają wpływy z działalności firm, wpływają im podatki do kasy, spada bezrobocie, przez co nie muszą się martwić o zapewnienie zasiłków lub innych form pomocy ludziom, to jeszcze chcą dobić właśnie te firmy, które dają im wpływy. Tak sobie myślę że był już pomysł dobicia gospodarki rozsprzedaniem jej - praktycznie się udał. Teraz mamy kolejny pomysł na zabicie przemysłu - dodatkowe podatki. Jeszcze trzeba poczekać na jakąś ekstra podwyżkę cen prądu...
Pozdrawiam, skoczek.

Tagi:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”