Witam.
Zabijając niedzielną nudę postanowiłem zrobić sobie płytkę z betonu. I testowa płytka wyszła całkiem całkiem dopuszczalnie. Teraz przeglądając zdjęcia z cyklu "art concrete" w sieci spodobał mi się pomysł perforowanej płytki. I tu właśnie zabrakło mi koncepcji. Jak wykonać mały element z plastiku do formy. W załączniku szkic elementu (szkic - bo z rysunkiem technicznym nie mam wiele wspólnego) jednostka - mm.
Jeżeli, któryś z Szanownych Forumowiczów ma pomysł jak to zrobić z plastiku w warunkach poza warsztatowych lub ma możliwość czasową i chęć wykonania takich elementów np. 50 szt. to ja słucham uważnie.
Pozdrawiam.
Mały element z plastiku.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Nie chcę zmieniać kształtu, mogę się zgodzić na zmianę wymiarów ale kształt niech pozostanie. Wybicie nie powinno stanowić problemu. Beton to może za dużo powiedziane, mieszanka to CX5 z piaskiem płukanym do piaskownicy ( z lerła merlę) 50/50 a i jak trzeba to jakiś rozdzielacz się nałoży.RomanJ4 pisze:A nie lepsze byłyby o kształcie lekko stożkowym (czy czasem cylindryczne nie zakleszczą się w betonie)?