SERON
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Proszę zapytać Sprzedawcę czy w osi Y jest jedna śruba napędowa. Jeśli tak, to dokładność pozycjonowania 0,01mm ma się nijak do dokładności maszyny. Łożyska liniowe bramy będą się szybko zużywały a o sztywności w osi Y nie ma co mówić.
Cena jest zachęcająca ale jakość użytego osprzętu jest słaba i taka też będzie trwałość maszyny. W konstrukcjach dobrej jakości stosuje się prowadnice szynowe we wszystkich osiach i dwie śruby napędzające bramę.
Cena jest zachęcająca ale jakość użytego osprzętu jest słaba i taka też będzie trwałość maszyny. W konstrukcjach dobrej jakości stosuje się prowadnice szynowe we wszystkich osiach i dwie śruby napędzające bramę.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Kiedyś obiegły na forum dość krótko fotki rozebranej takiej maszyny w detalach . Kolega Leoo dobrze zasugerowała a ponadto do czego chcesz wykorzystać ten przyszły zakup 

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
Wykorzystywać go będe głównie do drewna może sporadycznie mdf. Pytam z ciekawości bo nastawiony jestem na zakup plotera firmy infotec seron ma niższe ceny, jednak moje podejrzenia były słuszne że nijak ma się cena do jakości. A co możecie powiedzieć o infotecu interesuje mnie ich ploter 1210.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Osprzęt znacznie lepszy ale napęd bramy słaby i słabsze wrzeciono. Rozdzielczość pozycjonowania 4x gorsza od programowej. Do miękkich materiałów nada się. Metale kolorowe, jak twierdzi Producent, można obrabiać w miarę dokładnie ale tylko w centralnej, środkowej części stołu.
Na forum jest kilku ludzi, którzy mogą wykonać taki sprzęt na zamówienie, proszę dać ogłoszenie, może będzie taniej.
Na forum jest kilku ludzi, którzy mogą wykonać taki sprzęt na zamówienie, proszę dać ogłoszenie, może będzie taniej.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Tutaj można zobaczyć w galerii użytkownika użycie takiego właśnie sprzętu 1210 zerknij może napisz do użytkownika https://www.cnc.info.pl/album_personal. ... r_id=22947
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2