model przestrzenny z czego?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
model przestrzenny z czego?
Witam
Mam do wykonania płaskorzeźbę reklamową dużego zegarka.
Będzie to wstawione z boku mebla wykonanego z MDF'u i teraz moje pytanie jaki materiał jest jednocześnie lekki i dający się frezować lekko i na gładko (jak najmniejsze pory) tak żeby potem można to było pomalować.
Pozdrawiam
Mam do wykonania płaskorzeźbę reklamową dużego zegarka.
Będzie to wstawione z boku mebla wykonanego z MDF'u i teraz moje pytanie jaki materiał jest jednocześnie lekki i dający się frezować lekko i na gładko (jak najmniejsze pory) tak żeby potem można to było pomalować.
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Witam
Ja bym uderzył w żywice (płyty narzędziowe) lub ewentualnie pianki (tu nie mam doświadczenia)
Płyt z żywic jest sporo i mają przeróżne przeznaczenie i każdy znajdzie coś dla siebie:) poza tym świetnie się je frezuje
Problemem jest jedynie cena
Możesz rozejrzeć się np na www.milar.pl (dystrybutorów ogólnie jest kilku, ceny zbliżone)
Ja bym uderzył w żywice (płyty narzędziowe) lub ewentualnie pianki (tu nie mam doświadczenia)
Płyt z żywic jest sporo i mają przeróżne przeznaczenie i każdy znajdzie coś dla siebie:) poza tym świetnie się je frezuje
Problemem jest jedynie cena

Możesz rozejrzeć się np na www.milar.pl (dystrybutorów ogólnie jest kilku, ceny zbliżone)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Ja frezowałem w materiale o nazwie styrolex, moim zdaniem bardzo dobrze się frezuje, ale są pory.
Trzeba by je zamalować żywicą i ewentualnie przeszlifować.
To jest raczej dobre i o wiele tańsze rozwiązanie niż płyty narzędziowe.
Co do frezów to ważne żeby się nie zaklejały i nie tworzyły glutów podczas pracy.
Trzeba by je zamalować żywicą i ewentualnie przeszlifować.
To jest raczej dobre i o wiele tańsze rozwiązanie niż płyty narzędziowe.
Co do frezów to ważne żeby się nie zaklejały i nie tworzyły glutów podczas pracy.