Jestem juz w zaawansowanej fazie konczenia maszynki i zaraz bede zamawial wrzeciono + frezy wiec takie pytanko.
Potrzebuje wykonywac elementy robotow, chodzi o sprzety dydaktyczne oparte o serwa modelarskie.
Do tej pory wszystko robilem z alu (recznie!!!) ale sprawy sie troche pozmienialy i zdecydowanie trudniej mi obecnie o pospawanie alu "w cenach studenckich", dlatego chcialbym uzyc jakiejs plexy badz podobnego materialu, ktory moglbym latwo skleic i tu bym prosil o doradzenie, bo w temacie tworzyw sztucznych to wiem tyle, ze sa

Co kupic i jakie frezy do tego ?
Moje wymagania sa takie (od najwazniejszego do najmniejwaznego)
- zeby nie byl kruchy (zeby przy skreceniu srubami nie pekal).
- zeby latwo dal sie frezowac (i odrazu prosze o doradzenie jaki frez kupic - wrzeciono bedzie kress 1kW), glownie chodzi o wykrwanie ksztaltow z plyty grubosci 3 - 8mm, nie musi to byc szybka obrobka... nie beda to ilosci przemyslowe, generalnie zeby trudno bylo cos spier****

- zeby dalo sie kleic
- zeby estetycznie wygladal
- zeby latwo go bylo dostac (chociaz z tym akurat nie powinienem miec problemu w Poznaniu).
- cena (przy moich ilosciach nie musi byc to super tani material, aczkolwiek "skoro nie widac roznicy to po co przeplacac").
Srednica frezu jaka mi wystarczy to 2,5 - 3mm , do wykrawania duzych rzeczy moze byc nawet ciut wiekszy.
Z gory wielkie dzieki za pomoc