Co to za materiał ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Czy specjalny frez-niekoniecznie.Ostra widia i bardzo szybko z jazdą.Jeśli to możliwe wybieraj frezowanie przeciwbieżne.Każde frezowanie będzie inne-inaczej jedziemy przy ramce do obrazu a inaczej przy płaskorzezbie głębokiej na 3mm. Doklejam spakowane kody płaskorzezby Maryi 75x105mm-zagłębienie coś ok 4mm,frez w zasadzie prawie dowolny byle poniżej 2mm-nawet stomatologiczny wałeczek.Zobaczysz sam-frezuj na maxa z obrotami i prędkościami.No i właśnie MDF połóż na stole.Zabawa gwarantowana.
- Załączniki
-
- maria.zip
- (624.94 KiB) Pobrany 246 razy
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Frez miałem widiowy nowy i to nie jakieś chińskie badziewie ale Boscha (nie mówię że jest najlepszy) niestety teraz już taki nowy nie jest zczerniał ze wstydu
Posuw miałem taki że w pierwszym momencie mocowanie okazało się za słabo przykręcone i trzeba było użyć czerwonego guzika
Myślę że problemem był nie posuw czy obroty (to pewnie też) tylko to że za ostro się do tego zabrałem 5mm na jeden raz. Oczywiście jeszcze będę próbował ale teraz żona goni do sprzątania bo święta
a tu taka zabawa leży i czeka 

Posuw miałem taki że w pierwszym momencie mocowanie okazało się za słabo przykręcone i trzeba było użyć czerwonego guzika

Myślę że problemem był nie posuw czy obroty (to pewnie też) tylko to że za ostro się do tego zabrałem 5mm na jeden raz. Oczywiście jeszcze będę próbował ale teraz żona goni do sprzątania bo święta