Czy to jakieś pozostałości procesu wytwarzania samej rury? Czy jest jakiś sposób, żeby to czymś zalepić i stworzyć ładną powierzchnię? Nie mogę już za dużo przetoczyć, maks 1mm.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Oj nie wyobrażam sobie, żeby mi takie kawałeczki wyszarpywało. Nóż mam do aluminium, próbowałem na różnych ustawieniach, z chłodzeniem.
Tak podejrzewałem.melonmelon pisze:Witaj w klubie. Stąd np. w stali, osobne wymagania są dla rur ciśnieniowych, dla rur konstrukcyjnych już z pełnymi badaniami ultradźwiękowymi dla produkcji siłowników hydraulicznych.
pozdro
W miedzi dokładnie tak się robi na powierzchni walcowej jak się toczy na sucho, albo nóż jest nie do końca taki jak powinien być. Jeśli rura jest z PA38, które jest miękkie i się ciągnie to bym tego nie wykluczał. No ale faktycznie rura może coś mieć w środku.
FTW pisze:W miedzi dokładnie tak się robi na powierzchni walcowej jak się toczy na sucho, albo nóż jest nie do końca taki jak powinien być. Jeśli rura jest z PA38, które jest miękkie i się ciągnie to bym tego nie wykluczał. No ale faktycznie rura może coś mieć w środku.