Giac, kuc czy prasowac - problematyczny detal z blachy
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Giac, kuc czy prasowac - problematyczny detal z blachy
Witam kolegow,
Do wykonania mam kilkaset, moze tysiat detali ze zdjecia ponizej. Pytalem w kilku firmach zajmujacych sie gieciem jednak wszystkie odprawily mnie z kwitkiem mowiac, ze jest to detal niewykonywalny w ten sposob. Jakies pomysly jak go wykonac zatem?
Moze polaczyc giecie i prasowanie, albo tloczenie?
Moze wykonywaliscie cos podobnego i macie jakies doswiadczenie?
Zdjecie 1 - Google Album
Zdjecie 2 - Google Album
Zdjecie 3 - Google Album
Do wykonania mam kilkaset, moze tysiat detali ze zdjecia ponizej. Pytalem w kilku firmach zajmujacych sie gieciem jednak wszystkie odprawily mnie z kwitkiem mowiac, ze jest to detal niewykonywalny w ten sposob. Jakies pomysly jak go wykonac zatem?
Moze polaczyc giecie i prasowanie, albo tloczenie?
Moze wykonywaliscie cos podobnego i macie jakies doswiadczenie?
Zdjecie 1 - Google Album
Zdjecie 2 - Google Album
Zdjecie 3 - Google Album
Daj komuś ogień, a będzie mu ciepło przez jeden dzień, ale wrzuć go do ognia, a będzie mu ciepło do końca życia.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: Giac, kuc czy prasowac - problematyczny detal z blachy
Chętnie poznam te wrocławskie prawdopodobnie firmy, które tak twierdzą. Może być w prywatnej wiadomości, bo publicznie jeszcze mogą uznać, że ich ośmieszasz czy oczerniasz.Filq pisze:Pytalem w kilku firmach zajmujacych sie gieciem jednak wszystkie odprawily mnie z kwitkiem mowiac, ze jest to detal niewykonywalny w ten sposob.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Re: Giac, kuc czy prasowac - problematyczny detal z blachy
Wypada jeszcze spytać założyciela tematu co to znaczyCFA pisze:Chętnie poznam te wrocławskie prawdopodobnie firmy, które tak twierdzą. Może być w prywatnej wiadomości, bo publicznie jeszcze mogą uznać, że ich ośmieszasz czy oczerniasz.Filq pisze:Pytalem w kilku firmach zajmujacych sie gieciem jednak wszystkie odprawily mnie z kwitkiem mowiac, ze jest to detal niewykonywalny w ten sposob.
.... , o jakim sposobie była mowa ?... niewykonywalny w ten sposób. ....
P. S.
Faktem jest , że niektóre firmy świadczą usługi wykonania tego typu projektu ..... , ale tylko na papierze.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Witam szanownych kolegow.
Maly update. 2 tygodnie i ponad 20 wyslanych maili pozniej.
Na maile raczylo odpowiedziec nie wiecej niz 30% firm do ktorych napisalem. Wszystkie odpowiedzi jednoglosnie stwierdzaly, ze nie sa w stanie wykonac tego detalu lub nie pasuje to do ich profilu dzialalnosci. Zaczynam popadac w paranoje, ze cos robie zle - bo jak trudne moze byc znalezienie wykonawcy na taki detal?!
Link do faktycznych rysunkow ktore im wyslalem
Widzicie tu cos niewykonywalnego lub strasznie abstrakcyjnego? Blacha 0.75mm
Jak tak dalej pojdzie, to zlece wyciecie formatek i bede musiec kombinerkami zaginac blaszki w domu heheh. Chyba, ze z imienia mozecie polecic kogos - bylbym wdzieczny.
Maly update. 2 tygodnie i ponad 20 wyslanych maili pozniej.
Na maile raczylo odpowiedziec nie wiecej niz 30% firm do ktorych napisalem. Wszystkie odpowiedzi jednoglosnie stwierdzaly, ze nie sa w stanie wykonac tego detalu lub nie pasuje to do ich profilu dzialalnosci. Zaczynam popadac w paranoje, ze cos robie zle - bo jak trudne moze byc znalezienie wykonawcy na taki detal?!

Link do faktycznych rysunkow ktore im wyslalem
Widzicie tu cos niewykonywalnego lub strasznie abstrakcyjnego? Blacha 0.75mm
Jak tak dalej pojdzie, to zlece wyciecie formatek i bede musiec kombinerkami zaginac blaszki w domu heheh. Chyba, ze z imienia mozecie polecic kogos - bylbym wdzieczny.
Daj komuś ogień, a będzie mu ciepło przez jeden dzień, ale wrzuć go do ognia, a będzie mu ciepło do końca życia.