Wytrzymałość aluminium pa6
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Wytrzymałość aluminium pa6
Mam pytanie odnośnie wytrzymałości pa6 ,chce zrobić do motoru choppera podnóżki z tego aluminium miałem robić ze stali i dać do chromowania ale z aluminium łatwiej wystarczy wypolerować i będzie git ale jak z ta wytrzymałościa.

Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Częściowy plan wykonany
[img]https://www.cnc.info.pl/pics/2016

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
z kwasiaka nie porysują sie butami zbytnio natomiast alu praktycznie natychmiast nawet szmatką przy myciu trzeba uważać, jak nie bedzie zadnej podkładki z gumy czy kwasiaka nie wspominając o przyczepnosci buta do gładkiego metalu jaki by nie był
nie wiem jak to ma byc montowane ale pamiętaj że ponóżki powinny się składać do góry
a szczególnie jak są nisko a lubisz wchodzic na kolanie w zakręty to obowiązkowo albo w razie driftu bo na sztywnych ekstremalnie niebezpieczne jest skutki mogą byc niewesołe, podnóżki mają prawo zachaczyc o ziemie nawet przy spokojnej jezdzie i po to się składają
nie wiem jak to ma byc montowane ale pamiętaj że ponóżki powinny się składać do góry
a szczególnie jak są nisko a lubisz wchodzic na kolanie w zakręty to obowiązkowo albo w razie driftu bo na sztywnych ekstremalnie niebezpieczne jest skutki mogą byc niewesołe, podnóżki mają prawo zachaczyc o ziemie nawet przy spokojnej jezdzie i po to się składają