Witam. Kupiłem wiertarkę WED-32 i mam problem
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Witam. Kupiłem wiertarkę WED-32 i mam problem
Kupiłem wiertarkę WED-32 i okazało się że wiertło zbyt płytko wchodzi we wrzeciono i płetwa prawie wcale nie łapie i może ma ktoś pomysł co z tym zrobić???
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
No tak właśnie w niej jest, że jeśli wrzeciono jest dokładnie w górnym położeniu to wiertła nie włoży się. Trzeba wrzeciono nieco opuścić. Z kolei gdy chce się wyjąć wiertło to wrzeciono energicznie podnieść do góry i zostanie wybite. Trzeba go przytrzymać, żeby wypadając nie narobiło problemów.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Posty w temacie: 1
Zakładasz najmniej prawdopodobną możliwość i proponujesz bardzo ryzykowne rozwiązanie.luki1990 pisze:wydaje mi się że stożek po prostu za płytko wchodzi we wrzeciono i trzeba było by je jakoś roztoczyć/przeszlifować żeby dalej weszło
Najpierw dokładnie obejrzyj, pomierz, są wzorcowe stożki, są normy, może masz po prostu chińskie wiertło, bo trudno sobie wyobrazić żeby wrzeciono było aż tak spieprzone żeby płetwa nie sięgała tam gdzie powinna.
.
-
- Posty w temacie: 7
A nie ma tam jakiegoś bezpiecznika/zatrzasku/ogranicznika, czy czegoś takiego, co ograniczałoby chowanie wrzeciona w korpus do takiego położenia w którym nie następuje wybijanie narzędzia? Albo jakieś regulacji tego co wybija narzędzie z gniazda? (coś na kształt śruby z nakrętką(?), o ile dobrze widać na tym częściowym rysunku, który znalazłem w necie)?

pozdrawiam,
Roman
Roman