jest po to projekt pod produkcje jednostkową, więc specjalnie zaprojektowane uchwyty odpadają.
całość jest wykonana z pręta i płyty i zespawana razem. chodzi o dalsze etapy procesu technologicznego (kiedy przedmiot jest już zespawany).
na tokarce CNC z opcją wiercenia otworów chciałam w jednej operacji (w dwóch zamocowaniach/ z dwóch stron) obrobić powierzchnię oraz zrobić otwory, tylko pozostaje wcześniej opisany przeze mnie problem z bazą kątową.
interesuje mnie czy istnieje jakieś zamocowanie (może na tych uszach z otworami? jakaś pryzma? jaka?..? która by to ustawiła tak nieruchomo, aby wywiercić te otwory tam gdzie chcemy..)
myślałam o zamocowaniu tego uchwytu 3szczekowego na "tych uszach" i użyciu numerycznej frezarki oraz zaprogramowaniu jednego z tych otworów jako pkt 0,0,0 i względem niego określić położenie innych otworów.
ale jest to projekt na uczelnie i obawiam się, że takie rozwiązanie może nie przejść jeśli istnieje coś łatwiejszego

pytanie tylko czy istnieje...i co

?
jeśli jednak nie to jak opisać to na rysunku technicznym? opis w uwagach?
i w ogóle czy Twoim zdaniem to dobry pomysł i czy rzeczywiście rozwiązuje ten problem, czy tylko mi się tak wydaje
dzięki z góry za odpowiedź!