Ślimak i współpracująca z nim ślimacznica
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Ślimak i współpracująca z nim ślimacznica
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum więc proszę z góry o wyrozumiałość
mam pewien problem posiadam pompkę paliwa w której w dość dziwny sposób wyrobił się ślimak który pracuje z zębatką ta z koleji napędza mechanizm pompki.... ślimak jest wykonany z metalu nie znam twartości itp. zębatka jest z tworzywa sztucznego średnica ok.2cm grubość max 5mm ślimak wysokość 1-1.5cm grubość 10mm są to dane w przybliżeniu na oko laika jutro zrobie dokładne fotki.Pytanie do znawców jaki był by koszt dorobienia ślimaka ewentualnie kompletu ślimak + zębatka z góry dziękuje za odpowiedź nie wiem czy z tych danych można oszacować jakiś koszt jeśli będą potrzebne dokładniejsze dane prosze o odpowiedz.

Ostatnio zmieniony 03 lut 2014, 17:18 przez maly145, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Ślimak i współpracująca z nim zębatka
Ta "zebatka" w przekładni ślimakowej nazywa się ślimacznica.maly145 pisze: wyrobił się ślimak który pracuje z zębatką ... jaki był by koszt dorobienia ślimaka
Faktycznie b.dziwny przypadek zniszczenia metalowego ślimaka współpracującego ze ślimacznicą z tworzywa sztucznego

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Witam kolegów tak jak mówiłem dodaje fotki ślimaka i ślimacznicy może ktoś z kolegów mógłby coś takiego dorobić ?? proszę o pomoc

PS. Na czerwono zaznaczyłem wymiary
Do kolegi "MoldMichal" jeśli części były by dostępne napewno nie zawracał bym sobie i wam głowy dorabianiem niestety nie można nawet kupić całej pompki a co dopiero części do niej

PS. Na czerwono zaznaczyłem wymiary
Do kolegi "MoldMichal" jeśli części były by dostępne napewno nie zawracał bym sobie i wam głowy dorabianiem niestety nie można nawet kupić całej pompki a co dopiero części do niej
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Na wypadek gdyby nikt nie był zainteresowany wykonaniem, być może dałoby się coś dobrać z części dostępnych w sklepach modelarskich np. http://m.conrad.at/ce/de/overview/12100 ... perPage=10 Link jest do conrada w austrii bo najczęściej z niego korzystam i pi razy oko wiem gdzie czego szukać ale www.conrad.pl też istnieje (strona conrada to powinna dostać nagrodę za wyjątkowo wp***dalajacy design i bezwartościową wyszukiwarke)