Mam taki detal:

Wiadome - to jest zdjęcie modelu, który ma zostać wykonany na centrum CNC z wykorzystaniem narzędzi obrotowych, w półwyrobie nie ma żadnych otworów, które są poniżej fi30, we wnętrzu są dwa wymiary odlane 'na gotowo' jest to fi125 wraz z promieniami oraz fi66. Problem w tym, iż nie wiem jak w poszczególnych etapach zamocować detal.
Czytałem książkę M. Feld - Podstawy projektowania procesów technologicznych typowych części maszyn, ale dalej nie bardzo wiem jak mam to zrobić. Myślałem już o wielu koncepcjach typu:
1.pryzma (odpada, gdyż nie obrobię otworów fi30)
2. Jest to coś w rodzaju cylindra, więc zapewne będzie to obrabiane na frezarce poziomej i będą wykorzystywane wytaczadła - uchwyt 3 szczękowy?
Wiadome, iż jest to potrzebne na moje studia. Chciałbym wiedzieć po prostu jak w poszczególnych etapach mogę zamocować detal. Jedynie to mi jest potrzebne.
typu:
etap 1 - mocowanie za pomocą uchwytu 3 szczękowego - obróbka miejsc takich i takich
etap 2 - mocowanie za inny wymiar i obróbka miejsc takich i takich.
Zapewne to będą 2-3 zamocowania - tak przynajmniej mi się wydaje, gdyż muszę obrobić wnętrze oraz wymiary zewnętrzne, wraz z stopniami (tam gdzie są fi30).
Z góry dziękuje za uwagi oraz pomoc.
Michał