Imadło
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
http://www.gerardispa.com/index.phtml?I ... lingua=eng#
Zobacz filmik - 1 rzad po srodku, czy te imadlo ma regulacje pochylu tych podkladek przykreconych do szczek, teraz tak ogladam filmik i tak jakby ta regulacja byla
Zobacz filmik - 1 rzad po srodku, czy te imadlo ma regulacje pochylu tych podkladek przykreconych do szczek, teraz tak ogladam filmik i tak jakby ta regulacja byla
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
to imadło powinno dociskac wręcz w dół 
kwestia wyregulowania pływajacych szczęk,
choc własnie dziś tez załozylem nowe geradi i tez mi podnosi....
dam znac jak poszlo po regulacji jutro.. na dzis starczy roboty ;]
jak wyregulowalem podobny typ ale bisona 6620, to nie ma wacka zeby cos podniosło
chyba ze sztaba skontowana kiepsko wtedy nie zaradzisz gdzies podniesie....

kwestia wyregulowania pływajacych szczęk,
choc własnie dziś tez załozylem nowe geradi i tez mi podnosi....
dam znac jak poszlo po regulacji jutro.. na dzis starczy roboty ;]
jak wyregulowalem podobny typ ale bisona 6620, to nie ma wacka zeby cos podniosło
chyba ze sztaba skontowana kiepsko wtedy nie zaradzisz gdzies podniesie....
Pozdrawiam Michał
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
Yago44 a co zrobic gdy trzyma tak mocno detal ze czujnik przy dobijaniu mlotkiem ani drgnie?
MoldMichal, w jaki sposob wyregulowac, odkrecilem dzis te plytki od szczek i wyskoczyly sprezynki ktore byly przed tymi srubkami, i zakladajac spowrotem nie ma sily by recznie dokrecic te srubki dajac te sprezynki przed srubami, zastanawiam sie czy wlasnie czasem nie o to chodzilo by te sprezynki przed uzywaniem wyciagnac.
Daj znac co wykombinowales, i jaki model imadla masz, tj jaki rozstaw, ja mam te 400 mm
MoldMichal, w jaki sposob wyregulowac, odkrecilem dzis te plytki od szczek i wyskoczyly sprezynki ktore byly przed tymi srubkami, i zakladajac spowrotem nie ma sily by recznie dokrecic te srubki dajac te sprezynki przed srubami, zastanawiam sie czy wlasnie czasem nie o to chodzilo by te sprezynki przed uzywaniem wyciagnac.
Daj znac co wykombinowales, i jaki model imadla masz, tj jaki rozstaw, ja mam te 400 mm
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
zaraz sie zato zabieram, szerokosc imadelka to 150, rozkreca sie na 200,
bisona regulowalo sie czujnikiem i 2 srubkami(chodzilo o szczeline zeby na 2 szczekach była rowna 0,2 mm ), moze tu tak samo ide sie pobawic
[ Dodano: 2013-06-07, 10:08 ]
i juz imadło dociaga w dół
weź czujnik i przejedz po górze szczęki ( u mnie śruby dokręcajace szczeki były dokręcone do oporu) poluzuj te śruby żeby zeby na całej długości szczęki było rowno 0,2 wyżej, na jednej jak i drógiej szczęce równo
i po sprawie imadło ustawione 
w bizonie były jeszcze kontry tych srub tu niema, zobaczymy jak sie sprawdzi włoskie rozwiazanie
jeszcze czaje instrukcje zeby nie zj***c imadła aletu nic nie pisze;)
bisona regulowalo sie czujnikiem i 2 srubkami(chodzilo o szczeline zeby na 2 szczekach była rowna 0,2 mm ), moze tu tak samo ide sie pobawic
[ Dodano: 2013-06-07, 10:08 ]
i juz imadło dociaga w dół

weź czujnik i przejedz po górze szczęki ( u mnie śruby dokręcajace szczeki były dokręcone do oporu) poluzuj te śruby żeby zeby na całej długości szczęki było rowno 0,2 wyżej, na jednej jak i drógiej szczęce równo

w bizonie były jeszcze kontry tych srub tu niema, zobaczymy jak sie sprawdzi włoskie rozwiazanie
jeszcze czaje instrukcje zeby nie zj***c imadła aletu nic nie pisze;)
Pozdrawiam Michał