Witam, jestem tu nowy (zarejestrowałem się w celu znalezienia rozwiązania mojego problemu), więc proszę o wyrozumiałość jeśli piszę nie w tym miejscu itd.
Generalnie sprawa wygląda tak, że chciałbym wyciąć otwór o skomplikowanej linii cięcia w gotowym pudełku aluminiowym 15x8x5 cm (dokładnie takim www.hammondmfg.com/pdf/1590P1.pdf ). Wysłałem już w tym celu ok.10 zapytań ofertowych do różnych firm w Warszawie zajmujących się cięciem laserowym, za każdym razem dostając odmowę a to że nie potrafią, a to że tną tylko w płytach, generalnie słabo. Mam nadzieję, że może ktoś z Państwa jest w stanie mi pomóc, może ktoś zna miejsce gdzie mogliby mi to wykonać. W załączniku przesyłam zdjęcia pudełka oraz rzut jednej ze ścianek w której ma być otwór z zaznaczoną pogrubioną linią cięcia. Jeśli trzeba, mogę wysłać plik w cadzie.
Pozdrawiam
Cięcie w małym pudełku aluminiowym - problem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Cięcie w małym pudełku aluminiowym - problem
- Załączniki
-
- 1.jpg (173.89 KiB) Przejrzano 555 razy
-
- 2.jpg (34.22 KiB) Przejrzano 555 razy
-
- 3.jpg (45.69 KiB) Przejrzano 568 razy
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Właśnie wrysowałem na rysunku promienie 1mm i nie wygląda najgorzej. Ale więcej już chyba bym nie chciał.
[ Dodano: 2013-02-07, 09:09 ]
Aha, dodam jeszcze, bo może to być problem, że w pudełku tylko spód i góra - boki o największej powierzchni, są do siebie równoległe. Reszta boków, między innymi ten, w którym ma być otwór jest lekko nachylona (niecały 1mm na wysokości 50mm).
[ Dodano: 2013-02-07, 09:09 ]
Aha, dodam jeszcze, bo może to być problem, że w pudełku tylko spód i góra - boki o największej powierzchni, są do siebie równoległe. Reszta boków, między innymi ten, w którym ma być otwór jest lekko nachylona (niecały 1mm na wysokości 50mm).
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
jest to do zrobienia jak najbardziej
proszę o przesłanie jakiegoś rysunku na [email protected]
pozdr
proszę o przesłanie jakiegoś rysunku na [email protected]
pozdr
Jeżeli uważasz że pomogłem kliknij 
Pomagam w frezarkach HAAS
Tokarkach HAAS
Drutówkach MITSUBISHI