poszukiwana osoba do zrobienia gwintów
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
poszukiwana osoba do zrobienia gwintów
Witam
JAk w temacie, poszukuje osoby/firmy zdolnej zrobić takie zlecenie, gwint zewnętrzny oraz wewnętrzny (czop i mufa), grubość ścianki ~5mm, najlepiej gwint "lewy"
Mile widziany wykonawca z kujawsko-pomorskiego ale i odleglejsze zakątki kraju też wezmę pod uwagę.
Obdzwoniłem chyba wszystkich z google w okolicy i każdy tylko się na stronie chwali możliwościami maszyn ...
Docelowo jest do zrobienia około 15 takich rur
Przepraszam że tutaj daje taki temat ale nie ma działu "poszukuje wykonawcy" ;/
JAk w temacie, poszukuje osoby/firmy zdolnej zrobić takie zlecenie, gwint zewnętrzny oraz wewnętrzny (czop i mufa), grubość ścianki ~5mm, najlepiej gwint "lewy"
Mile widziany wykonawca z kujawsko-pomorskiego ale i odleglejsze zakątki kraju też wezmę pod uwagę.
Obdzwoniłem chyba wszystkich z google w okolicy i każdy tylko się na stronie chwali możliwościami maszyn ...
Docelowo jest do zrobienia około 15 takich rur
Przepraszam że tutaj daje taki temat ale nie ma działu "poszukuje wykonawcy" ;/
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Możesz to wystawić w dziale "Giełda"Przepraszam że tutaj daje taki temat ale nie ma działu "poszukuje wykonawcy" ;/
Ja mam za krótką maszynę więc też się nie podejmę

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Podeślij mi na pw swojego mejla, odeślę Ci zwrotnego byś mógł podesłać mi rysunki techniczne. Może dam radę to zrobić u siebie.
A co do odległości to będę jechał za jakiś czas dostawczakiem nad morze więc może dałoby się to jakoś przetransportować tu i tam...
Pozdrawiam, skoczek
A co do odległości to będę jechał za jakiś czas dostawczakiem nad morze więc może dałoby się to jakoś przetransportować tu i tam...
Pozdrawiam, skoczek
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Niestety nie mam żadnych rysunków w głowie tylko rury:/
Tak kolego Lukadyop chodzi o rury osłonowe do studni, wiem że prawidłowo te rury wraz z gwintami robi się metodą ciągnioną a gwinty chyba się walcuje (przy gwintach drobnozwojowych) ale nie jest potrzebna mi aż taka jakość a wiadomo że koszty takich rur są ogromne.
Tak kolego Lukadyop chodzi o rury osłonowe do studni, wiem że prawidłowo te rury wraz z gwintami robi się metodą ciągnioną a gwinty chyba się walcuje (przy gwintach drobnozwojowych) ale nie jest potrzebna mi aż taka jakość a wiadomo że koszty takich rur są ogromne.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Ponowić należy komentarz kolegi pyvel.waldus pisze:Niestety nie mam żadnych rysunków w głowie tylko rury:/
Pytając o możliwości maszyny i opisując kto i czym się chwali, nie wnosi tu niczego. Dopowiedenie do czego ma to być wykonane, też niewiele wnosi, ale podstawa to wymiary!
Podaj średnicę i długość tych rur przede wszystkim, a i rodzaj gwintu też by basowało, chociaż dla większości tokarek nie powinno to być problemem.
Ja raczej nie pomogę, bo moja lokalizacja to Podkarpacie, ale komuś, kto się tego podejmie pozwoli uniknąć zaskoczenia... tak jego, jak i Twojego

W razie potrzeby dysponuję maszyną do średnicy 600 i długości 1800-2000. Gwinty metryczne, calowe, witworta, prawe i lewe wszystkie z możliwych ogólnie stosowanych.
Pozdrawiam.
Niedzwiadek78
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Było podane ale nie bezpośrednio w pościeNiedzwiadek78 pisze:Podaj średnicę i długość tych rur przede wszystkim, a i rodzaj gwintu też by basowało
średnica rury zewn. ~132mm wewn. ~122mm L= 1200-1600mm
A tak na marginesie to lokalizacja twojej miejscowości znajduje się w okolicach Mielca czy Czermina?