Witam
Nie mam zbyt wiele wspólnego z CNC, ale liczę na pomoc forumowiczów. Czy i ew. jakim sposobem jest możliwość wycięcia szeregu otworów 0,5mm x 2mm w metalu grubości ok 1mm ? Dobrze byłoby wykonać je z dokładnością do 0,05 mm.
Ew.czy ktoś podejmie się wykonania ? Kwestia płatności do uzgodnienia.
Dziękuję i pozdrawiam
Wojtek
Pytanie o możliwość wycięcia otwórów
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Równie dobrze poradzi sobie drążarka, na drucie trzeba zrobić jeszcze otwór startowy a przy wymiarze 0,5x2mm nie każdy jest w stanie wykonać taki otwór, mały margines błedu i probelmy z nawlekaniem i wystartowaniem. Co do dokładności na drążarce nie będzie również z tym żadnego problemu, pozatym powinno być szybciej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam
Przesylam linki do projektu.
bestgsm.com/cnc/projekt.rar
bestgsm.com/cnc/linial2-2004.dxf
bestgsm.com/cnc/linial2-lt.dxf
bestgsm.com/cnc/linial2-r12.dxf
bestgsm.com/cnc/linial2.dwg
Faktycznia drutówka może nie być najlepszym rozwiązaniem. W innym wariancie chciałbym zrobić liniał o długości 150 cm (obecnie 10 cm).
Przesylam linki do projektu.
bestgsm.com/cnc/projekt.rar
bestgsm.com/cnc/linial2-2004.dxf
bestgsm.com/cnc/linial2-lt.dxf
bestgsm.com/cnc/linial2-r12.dxf
bestgsm.com/cnc/linial2.dwg
Faktycznia drutówka może nie być najlepszym rozwiązaniem. W innym wariancie chciałbym zrobić liniał o długości 150 cm (obecnie 10 cm).
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Mozna to zrobic na frezarce jeżeli blacha ma 1mm grubości sa frezy0.5 można obrbjaną blacze przykleic do inne grubszej i obrabiać.Ogladałem te dxf-y moje wniski sa nastepujace:Ten liniał jest do zrobienia z tym że jeżeli otwory bedę wiercił w górnej częsci to może tam byc wymiar do 0.1 mm wiekszy.Co z cyferkami
jak będą one wykonane?
jak będą one wykonane?