30HGSA
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
30HGSA
Witam. Ma ktoś doświadczenie z tego typu stopem? Najbardziej interesuje mnie jego spawalność i możliwość gięcia gdyż będzie elementem konstrukcji ramy motocykla. Jak zachowuje sie podczas spawania i w łączeniu z innym gatunkiem stali? Macie jakąś sprawdzona technologię spawania tego gatunku? Są jakieś sklepy gdzie można kupić rury ok 20x2 i blachę grubości 5 w małych ilościach z tego materiału? Może do mojego zastosowania nadaje się jeszcze inny materiał? Mile widziane praktyczne wskazówki. Chce porównać moje wiadomości z wiedzą innych. Pozdrawiam.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
mam skromne doświadczenia z tym stopem i to raczej miłe bo ratował mi kilkakrotnie d...pę. . Niestety najczęściej i masowo używany w lotnictwie stąd dostępność...hmm nie wiem.
Jakie to są małe ilości bo kilka kawałków poniewiera się w piwnicy - taki tam złom
Spawa się dobrze, da sie spokojnie po spawaniu ulepszać cieplnie i z tym też nie ma większych problemów.
Z gięciem też nie powinno być problemów ale tu potrzebne sa szczegóły techniczne aby jednoznacznie odpowiedzieć.
jeśli chcesz szczegółów technologicznych to proszę na priw.
Jakie to są małe ilości bo kilka kawałków poniewiera się w piwnicy - taki tam złom

Spawa się dobrze, da sie spokojnie po spawaniu ulepszać cieplnie i z tym też nie ma większych problemów.
Z gięciem też nie powinno być problemów ale tu potrzebne sa szczegóły techniczne aby jednoznacznie odpowiedzieć.
jeśli chcesz szczegółów technologicznych to proszę na priw.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Lider FORUM (min. 2000)