Witam serdecznie.
Potrzebuje rady do tematu j.w. muszę uzyskać jak najszybsze czasy przy masowej produkcji. Jakie metody preferujecie, firmy z narzędziami i parametry. Ja uzyskałem z oprawką kompensacyjną z i gwintownikiem z emuge 30m/min i mam wrażenie, że jest jeszcze spory zapasa. Te 30 m doradził mi handlowiec tej firmy, gwintownik jest drogi i na testach i nie chciał bym go roznieść. Proszę o rady z doświadczenia z góry dziękuję i pozdrawiam.
Gwintowanie 1/2 cala rury w stali R35
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Jak napisałeś doradził ci handlowiec , myśle że nie z obaw o gwintownik tylko o oprawkę kompesacyjnarobolito pisze:Potrzebuje rady do tematu j.w. muszę uzyskać jak najszybsze czasy przy masowej produkcji. Jakie metody preferujecie, firmy z narzędziami i parametry. Ja uzyskałem z oprawką kompensacyjną z i gwintownikiem z emuge 30m/min i mam wrażenie, że jest jeszcze spory zapasa. Te 30 m doradził mi handlowiec tej firmy, gwintownik jest drogi i na testach i nie chciał bym go roznieść. Proszę o rady z doświadczenia z góry dziękuję i pozdrawiam.

Z wlasnego doświadczenia powiem ci że na frezarce cnc zawsze uzyskasz lepsze wyniki gwintowania z gwintownika niż na jakiej kolwiek tokarce cnc czy gwitujesz na obrotach wrzeciona czy też z narzedzi napedzanych. ale co tu bede sie za duzo rozpisywal jak nie napisaleś jakie to mają być długie rury i na czym chcesz to robić
pozdrawiam