technologicznośc małego detalu
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
technologicznośc małego detalu
Witam,
Chciałbym się dowiedziec jak koledzy widza technologiczność takiego detalu. Potrzebuje wykonac ok 2000szt w 2 partiach - najbardziej pasuje obróbka skrawaniem pod względem dokładności ale nie jestem pewny kosztów. Myślałem nad profilami w jednym elemencie ale one maja spore odchyłki słyszałem. Materiał to alu 7075.
Wielkośc detelu - całosc miesci sie na dłoni, obejma jest pod rure 35mm, gwint M5- mocowanie, wiekszośc fazek to ok 1mm. Czyli maleństwo.
Na jakiej frezarce to najlepiej puścić (3, 5 osiowej?) by wyszło przyzwoicie jeśli chodzi o koszta? Nie bardzo też widze mocowanie tego srebrnego uchwytu z 3 gwintami
Ktoś sie moze orientuje jakie firmy robia bez problemu tak małe detale?
Chciałbym się dowiedziec jak koledzy widza technologiczność takiego detalu. Potrzebuje wykonac ok 2000szt w 2 partiach - najbardziej pasuje obróbka skrawaniem pod względem dokładności ale nie jestem pewny kosztów. Myślałem nad profilami w jednym elemencie ale one maja spore odchyłki słyszałem. Materiał to alu 7075.
Wielkośc detelu - całosc miesci sie na dłoni, obejma jest pod rure 35mm, gwint M5- mocowanie, wiekszośc fazek to ok 1mm. Czyli maleństwo.
Na jakiej frezarce to najlepiej puścić (3, 5 osiowej?) by wyszło przyzwoicie jeśli chodzi o koszta? Nie bardzo też widze mocowanie tego srebrnego uchwytu z 3 gwintami
Ktoś sie moze orientuje jakie firmy robia bez problemu tak małe detale?
- Załączniki
-
- calosc1.jpg (46.93 KiB) Przejrzano 925 razy
-
- calosc2.jpg (51.77 KiB) Przejrzano 925 razy
-
- calosc3.jpg (40 KiB) Przejrzano 925 razy
-
- calosc4.jpg (28.96 KiB) Przejrzano 925 razy
-
- calosc5.jpg (34.15 KiB) Przejrzano 925 razy
Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 5
cube000 pisze:to jest klatka napinacza do roweru z singlem z przodu? masz jakiś sposób regulacji odsunięcia klatki od obejmy?
Wszystko jest na rysunku - oparte na mimośrodzie. linia łańcucha regulowana - 9mm oraz sama klatka +3, -5mm na boki. mam juz na to złożony wniosek patentowy.
[ Dodano: 2011-03-15, 23:32 ]
promien 1mm, grubość ścianki 1.6mm, wysokość 15mmsinad pisze:Detale wyjątkowo nietechnologiczne.
Bynajmniej maszyna 5 osiowa plus wyszukane przyrządy mocujące.
Kolego opisz wymiary te które zaznaczyłem na renderingu.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: technologicznośc małego detalu
Myślałeś o formach ciśnieniowych do aluminium?tehan pisze:Witam,
Chciałbym się dowiedziec jak koledzy widza technologiczność takiego detalu. Potrzebuje wykonac ok 2000szt w 2 partiach ....
... tym bardziej warte zachodu.....mam juz na to złożony wniosek patentowy. ....
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
no tak, zmyliło mnie zdjęcie "calosc4", widziałem otwory na śrubki na wylot i myślałem że ramię jest na stałe do obejmy przytwierdzone. eh, szkoda że ja już na zwyczajnym rowerze jeżdżę...tehan pisze: Wszystko jest na rysunku - oparte na mimośrodzie. linia łańcucha regulowana - 9mm oraz sama klatka +3, -5mm na boki. mam juz na to złożony wniosek patentowy.
kolego ao, tworzywo chyba nie będzie tu odpowiednie, w tym sporcie relatywnie często zdarzają się upadki które mogły by dość szybko zniszczyć taki napinacz.