Bardzo ważne
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Bardzo ważne
Witam potrzebuje pracę na temat:
"proces technologiczny wałka z końcami gwintowanymi"
W którym muszę ująć:
1. Dobór półfabrykatu
2.Obliczenie liczby niezbędnych operacji obróbkowych
3.Odczytanie naddatków na obróbkę
4.Naddatek na obróbkę powierzchni zewnętrznych
5.Naddatek na obróbkę powierzchni czołowych
Kolejnym zadaniem jest opis operacji (karta technologiczna)
musi byś zrobiona w tabelce np. jak są karty technologiczne to na niej musi być rysunek wałka co kolejno robimy oraz napisane w tabeli przy rysunku jakich urządzeń używamy jakich maszyn i jakich narzędzi kontrolno pomiarowych. Oraz wpisać w tabeli obliczenia na ile np. toczymy itd.
Kolejność kart:
1 Cięcie materiału
2.toczyć czoło i nakiełki
3.Toczenie zgrubne
4.Toczenie kształtowe
5.Nawęglanie
6.Hartowanie
7.Toczenie zgrubne wykańczające
8.Gwintowanie
9.Frezowanie wpustów
10.Szlifowanie
11. Kontrola końcowa.
Do każdego z wyżej wymienionych podpunktów potrzebuję rysunek wałka z zaznaczeniem na nim co w tym punkcie robię.
I ostatnie co potrzebuję to Obliczenia czasów do poszczególnych podpunktów i obliczenie na koniec czasu całkowitego.
Bardzo proszę o pomoc nauczyciel dał nam to zadanie w technikum, a słyszałem że takie zadania to na 3 roku na studiach się robi nikt z klasy nie potrafi tego zadania składnie zrobić bardzo was proszę o pomoc mam mało czasu na jego przygotowanie.
"proces technologiczny wałka z końcami gwintowanymi"
W którym muszę ująć:
1. Dobór półfabrykatu
2.Obliczenie liczby niezbędnych operacji obróbkowych
3.Odczytanie naddatków na obróbkę
4.Naddatek na obróbkę powierzchni zewnętrznych
5.Naddatek na obróbkę powierzchni czołowych
Kolejnym zadaniem jest opis operacji (karta technologiczna)
musi byś zrobiona w tabelce np. jak są karty technologiczne to na niej musi być rysunek wałka co kolejno robimy oraz napisane w tabeli przy rysunku jakich urządzeń używamy jakich maszyn i jakich narzędzi kontrolno pomiarowych. Oraz wpisać w tabeli obliczenia na ile np. toczymy itd.
Kolejność kart:
1 Cięcie materiału
2.toczyć czoło i nakiełki
3.Toczenie zgrubne
4.Toczenie kształtowe
5.Nawęglanie
6.Hartowanie
7.Toczenie zgrubne wykańczające
8.Gwintowanie
9.Frezowanie wpustów
10.Szlifowanie
11. Kontrola końcowa.
Do każdego z wyżej wymienionych podpunktów potrzebuję rysunek wałka z zaznaczeniem na nim co w tym punkcie robię.
I ostatnie co potrzebuję to Obliczenia czasów do poszczególnych podpunktów i obliczenie na koniec czasu całkowitego.
Bardzo proszę o pomoc nauczyciel dał nam to zadanie w technikum, a słyszałem że takie zadania to na 3 roku na studiach się robi nikt z klasy nie potrafi tego zadania składnie zrobić bardzo was proszę o pomoc mam mało czasu na jego przygotowanie.
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Bardzo ważne
Ja takie zadania miałem w Zasadniczej Zawodowej.exael pisze:...Bardzo proszę o pomoc nauczyciel dał nam to zadanie w technikum, a słyszałem że takie zadania to na 3 roku na studiach się robi nikt z klasy nie potrafi tego zadania składnie zrobić bardzo was proszę o pomoc mam mało czasu na jego przygotowanie.

...Widzę że bezużyteczne to to forum...

Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
A co chciałeś? Zapraszamy na www.ściąga.plexael pisze:Widzę że bezużyteczne to to forum...
Nie ma tam wysokiego poziomu ale z klasy do klasy się zda.
Kolego Exael. Czy poszukałeś na forum czegokolwiek? W dniu dzisiejszym w jednym poście napisalem, dlaczego wielu nie otrzymuje pomocy. Czytałeś to?
Zaproponuj jakąś cenę a mimo tego, że są Święta przysiądę i napiszę za Ciebie. Chcesz aby na kartach technologicznych ktoś GRATIS wypisał Ci pełną technologię??? Czy jesteś tak naiwny, że ktoś z netu, obcy ZA CIEBIE dzień czasu będzie siedział? Jak jestes takim naiwnym leniem to przynajmniej nie komentuj tego forum.
Najpierw pokaż co zrobiłeś. A przyznam sie do błędu i publicznie przepraszać będę. Zadanie przepisałeś żywcem z tego co miałeś zadane. I to wszystko. Nie ździw się ale medalu za to nie dostaniesz.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, 18:57 przez upadły_mnich, łącznie zmieniany 2 razy.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej