Problem:
Sprzet akrobatyczny zostal wyprodukowany w kanadzie w systemie imperialnym.
Pracuje obecnie z tym sprzetem w Japonii, zakupilem material do naprawy uszkodzonego elementu rura stal 4340 w rozmiarze metrycznym, element rura ma dlugosc 2,5m aby dopasawac element wsuwany w rure potrzebuje, powiekszyc wewnetrzna srednice na jednym z koncow na dlugosci 150mm, odpowiedzi ktore otrzymalem z kilku pierwszych lokalnych zakladow w tokyo, to element jest zbyt dlugi i nie mozliwe jest wykonanie uslugi.
Wydawalo mi sie ze wykonanie jest proste okazuje sie ze nie moge znalezc zadnego zakladu, czy faktycznie dlugosc ruru czyni ten projekt niemozliwym czy te zaklady sa slabo wyposazone.Zalezy mi na czasie, wiec nie wiem czy szukac dalej, czy szukac innego rozwiazania.Piekny esej napisalem.Dziekuje za pomoc
Obrobka rur stal 4340 d=32mm t=8mm l=2500mm.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Obrobka rur stal 4340 d=32mm t=8mm l=2500mm.
- Załączniki
-
- tournik.pdf
- (46.19 KiB) Pobrany 363 razy
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Może mają problem z podparciem tej rury w czasie pracy bo rurę trzeba przełożyć przez wrzeciono w tokarce i roztoczyć na wymagany wymiar - bardzo prosta operacja. U nas to widziałem jak taki długi element wieszano na pasku żeby się nie majtało i już
.
Albo tokarka stoi za blisko ściany i rura się nie zmieści

Albo tokarka stoi za blisko ściany i rura się nie zmieści
-
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Witam
zatoczenie rury jest kłopotliwe. Tak jak i w Polsce gdyby Kolega przyszedł do poważnego zakładu nie przystosowanego do takich rzeczy to powiedzieli by Koledze "sory Winetu " (no chyba że by Kolega miał 1000 sztuk ). Najprędzej załatwił by Kolega to u "Pana Józka Tokarza " z tym że nie mam pojęcia czy ktoś taki w Japonii istnieje . Chodzi o jakiegoś gościa który ma jedną tokarkę na wpół hobbystycznie (nie rzadko jest emerytowanym tokarzem ) i pełni funkcje znachora z tym że w innej dziedzinie
. Może w dziale utrzymania ruchy w jakiejś firmie tego by się podjęli ? W takich działach też z pewnością przychodzi jakieś wynalazki robić.
zatoczenie rury jest kłopotliwe. Tak jak i w Polsce gdyby Kolega przyszedł do poważnego zakładu nie przystosowanego do takich rzeczy to powiedzieli by Koledze "sory Winetu " (no chyba że by Kolega miał 1000 sztuk ). Najprędzej załatwił by Kolega to u "Pana Józka Tokarza " z tym że nie mam pojęcia czy ktoś taki w Japonii istnieje . Chodzi o jakiegoś gościa który ma jedną tokarkę na wpół hobbystycznie (nie rzadko jest emerytowanym tokarzem ) i pełni funkcje znachora z tym że w innej dziedzinie