jakieś pomysły?
bas01 pisze: ↑22 mar 2023, 19:08Witam ,byłbyś w stanie ,czy miałbyś czas wykonać dla mnie coś takiego ze stali [żeliwo to raczej nie wchodzi w rachubę ]o wymiarach 450 x 100 i 50 [wysokość] ,a długość suwadła 120mm?i jaka obowiązuje cena za cm? czy taniej kupić chinola ?,to górne suwadło mam ,ale trzeba go poprawić do przyzwoitości
Dodane 26 minuty 40 sekundy:
nie wiem czy ten Człowiek jeszcze istnieje na tym forum ,ale jeśłi ktoś z Was ogarnąłby temacik to proszę napisać albo tu albo na prywatny
Dodane 11 minuty 2 sekundy:
a ,jeszcze jedno ,wystarczy zrobić zgrubnie ,dokładnosć niska powiedzmy różnica po obu stronach +/-0,5mm i bez szlifowania tylko żdzierakiem bez szlifowania ,dokładności i szlifowanie dam radę zrobić we własnym zakresie ,precyzja to żaden dla mnie problem ,ale nie mam diabła* 5t do frezowania takich rzeczy ,sztaby stalowej konstrukcyjna ,podatna na powierzchniowe hartowanie [niezbyt twarda,raczej miękka ] ]też nie posiadam ,ale mogę zakupić i podesłać ,frezy 45st też podeślę na stracenie ,taki suporcik nie będzie miał praktycznie przeciążeń
,ale musi być ślizgowy [,na kulkach nie osiągam precyzji przemieszczeń ,prowadnicach z wózkami kulkowymi ]proszę tu pisać jeśłi ktoś w ogóle jest zainteresowany
bas01 pisze:prosta rzecz stała się drzazgą