czym zrobic otwor
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
czym zrobic otwor
czym zrobic otwor w takich krazkach jest to zwykla stal gr 40mm a otwor ma byc fi 27
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Skoro są to krążki to najlepiej na tokarce wiertłem fi 27 o ile ma się dostęp do tokarki, która da radę uchwycić zarówno ten krążek jak i to wiertło. Wiertło takie ma stożek Morse'a nr 3 i z kolei zamocowanie go w wiertarce stołowej stanowi problem. Ostatnio wykonywałem na WS15 otwory fi 25 z wykorzystaniem przedłużacza do narzędzi z trzpieniem nr 2 z jednej strony i tuleją nr 3 z drugiej. Wcześniej rozwierciłem detal na fi 16. Wiercenie przebiegło bez problemów głównie dlatego, że w mojej WS15 mam zamontowany silnik wolnoobrotowy 250W i 950 obr./ min. Normalnie wiertarka ta ma minimalną prędkość 400obr./min i wiercenie takiej średnicy z tą prędkością to makabra.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
bez problemu kupie takie wiertlo z mocowaniem cylindrycznym...BYDGOST pisze:Wiertło takie ma stożek Morse'a nr 3 i z kolei zamocowanie go w wiertarce stołowej stanowi problem.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
jesli wysokosc detalu na to pozwoli to to jest chyba najlepszy pomysl.Ostatnio wykonywałem na WS15 otwory fi 25 z wykorzystaniem przedłużacza do narzędzi z trzpieniem nr 2 z jednej strony i tuleją nr 3 z drugiej.
a jezeli nie to chyba bym kupil wiertlo z czescia walcowa i zatoczyl je na max srednice jaka wejdzie w uchwyt w wiertarce. tylko trzeba mocno dokrecic. i jest to możliwe jesli roznica srednic nie jest zbyt wielka...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
gdybys nie wiedzial to bardzo latwo mozna dostac wiertla z mocowaniem na 13mm a takowe jak mi wiadomo maja wiertarki stolowe... pytanie tylko czy ta wiertarka to pociagnie...ma555rek pisze:i z podobną łatwością uchwyt fi30 do wiertarki stołowej - przecież o tym jest rozmowa. Wiercenie to pryszcz, pewnie od jednego podejścia.Draco pisze:bez problemu kupie takie wiertlo z mocowaniem cylindrycznym...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -