tuxcnc pisze:IMPULS3 pisze:I taka banalna rzecz jaka ostatnio mi się przytrafiła to kupiłem drukarkę do której nie mam sterowników na linuxa, więc musze drukować z windowsa, więc nie dziwię sie że Linux czasem kogoś zrazi, szczególnie jak ktoś nie ma zaplecza informatycznego tak jak ja.

Większość drukarek działa pod Linuksem, czasem jakieś funkcje są tylko niedostępne.
Sprawdź swój model np. tutaj :
http://www.openprinting.org/printers .
.
Tam też szukałem i nie ma , a może jeszcze nie ma....
Moja to HP DESKJET 3515.
Dodam że na opakowaniu pisało ze współpracuje z Windows i Mac, a Linuxa nie bylo, choć po cichu liczyłem że zadziała...Wiec nie jestem jakoś zaskoczony.
Odnośnie Linux / Windows, to niepotrzebnie toczycie wojnę, bo chyba najlepiej jak te systemy będą się uzupełniać....
Kamar napisał kiedyś że Linux wygrał z Machem kulturą pracy silników, więc ja mu wierzę dlatego że większość jego doświadczeń się mi zgadza, i pomimo ze nie jestem znawcą od Linuxa to go będę używał i używam na co dzień i to nie tylko do maszyny ale i tutaj z niego piszę bo do podstawowych rzeczy jakie mi są potrzebne jest mi on wystarczający i nie muszę nic w nim przestawiać i się glowić co zmienić. Co nie znaczy że na Windowsa się gniewam, też go włącze, choć ostatnio tylko do drukarki...
I Jedna uwaga, tak jak praca ma być najlżejsza a jak mam się spocić to pójdę pobiegać, tak obsługa komputera ma być bezproblemowa, a wszelkie własne zmiany to już troche kombinowanie...