Emulgol - pytanie amatora
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Re: Emulgol - pytanie amatora
Raz skusiłem się na emulgol JASOL (z rafinerii w Jaśle), bo był kilka zł tańszy i po nim detale korodowały. Wróciłem natychmiast do LOTOSu. Mieszane w takich samych proporcjach, z kranówką.strikexp pisze: I jeszcze jedno pytanie, czy emulgol powoduje korozję?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Ponieważ powoli zbliża się zima to ostrzegę Cię strike, że chłodziwa nie lubią mrozów. Nie wiem jaki masz warsztat, ale jeśli nieogrzewany, to schowaj tą 5litrową bańkę do "niezamarzającego" pomieszczenia (piwnica, kotłownia?). Ja miałem przykre doświadczenie, ze beczka 200 litrów przemarźniętego chłodziwa nie chciała mieszać się z wodą. Nie wiem czy ta zasada tyczy się każdego chłodziwa, ale po co ryzykować?
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Ooooo Duszczyk_K to musiało zaboleć finansowo. Ja na szczęście doczytałem że nie może zamarznąć i sprzątnę na zimę.
Długo u Ciebie stoi emulgol w takich beczkach i zachowuje właściwości? Ja go trochę za dużo kupiłem jak na moje potrzeby i trochę mnie to martwi

[youtube][/youtube]
Dlatego pracowałem na małych obrotach i małym posuwie, ale trzeba będzie zwiekszyć bo szkoda mordować płytek.
Długo u Ciebie stoi emulgol w takich beczkach i zachowuje właściwości? Ja go trochę za dużo kupiłem jak na moje potrzeby i trochę mnie to martwi

Żebyś wiedziałPetroholic pisze:ale dla mini lathe ja bym jeszcze ujął bo pewnie bardziej telepie niż Nutool czy Tytan...

[youtube][/youtube]
Dlatego pracowałem na małych obrotach i małym posuwie, ale trzeba będzie zwiekszyć bo szkoda mordować płytek.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: