Zgrzewanie drutu ocynkowanego
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Tu http://www.aspa.pl/zgrzewanie-blach-ocy ... kami-aspa/ masz cały artykuł o zgrzewaniu blach ocynkowanych. Firma ta tez robi zgrzewarki do drutu.
Sam zgrzewam blachy ocynkowane na ich zgrzewarce i wcale nie jest to takie straszne, pod warunkiem że ma się odpowiedni sprzęt
Sam zgrzewam blachy ocynkowane na ich zgrzewarce i wcale nie jest to takie straszne, pod warunkiem że ma się odpowiedni sprzęt

Pozdrawiam Krzysztof G.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Też bym tak powiedział, dlatego jak chcesz kupić nawet jakiegoś starego kocmołucha bez wszelkich bajerów to kup w miarę dużą na jaką wystarczy Ci zabezpieczenie bezpiecznikowe a czasówkę w razie czego dołączyć to nie problem aby sterowała identycznym czasem zgrzewania.251mz pisze:Z tego co się orientuje to lepiej jak jest większy prąd w krótszym czasie.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Widzę , że koledze cały czas wiatr w oczy.251mz pisze:IMPULS3,
Z tego co się orientuje to lepiej jak jest większy prąd w krótszym czasie.
Ale bez przesady , nie mogę kupić za dużej zgrzewarki bo mi bezpieczniki wypadną;)
.... jak cena nie taka , to prądu za mało.
Nie lepiej zrezygnować z tej fuchy?

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Tylko z zakupem zgrzewarki używanej trzeba uważać, sam to ostatnio przerabiałem.W większości właściciele żądają za nie jak cygan za matkę a są to stare złomy wypracowane i nie nadające się do dalszej modernizacji. Zastanów się czy do tej akurat aplikacji można by samemu sobie zrobić odpowiedni sprzęt. W sumie to nie wiele zachodu, a większość części składowych kupisz gotowych.
Pozdrawiam Krzysztof G.