koszyk z prętów
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
koszyk z prętów
Witam
Czy ktoś może wie jak się robi taki koszyk ozdobny jak na zdjęciu?
Pozdrawiam
Arek
Czy ktoś może wie jak się robi taki koszyk ozdobny jak na zdjęciu?
Pozdrawiam
Arek
- Załączniki
-
- 12_080_d.jpg (18.67 KiB) Przejrzano 1273 razy
Tagi:
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Witaj
ręcznie czy maszynowo
jeśli ręcznie to rozgrzewasz stal i rozcinasz na cztery części ćwiartki
i skręcasz wokół osi
ręcznie czy maszynowo
jeśli ręcznie to rozgrzewasz stal i rozcinasz na cztery części ćwiartki
i skręcasz wokół osi
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
tak,
to bardzo proste,
spawasz 4prety kwadratowe na końcach po czym do takiego przyrządu co ma 2 głowice jedna kreci się w prawo a druga w lewo o zadany kat np90st.
w imadle pewnie tez da się zrobić, mocując jeden koniec do imadła a 2 kręcąc na przykład kluczem francuskim
to bardzo proste,
spawasz 4prety kwadratowe na końcach po czym do takiego przyrządu co ma 2 głowice jedna kreci się w prawo a druga w lewo o zadany kat np90st.
w imadle pewnie tez da się zrobić, mocując jeden koniec do imadła a 2 kręcąc na przykład kluczem francuskim
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
ja widzialem jak koles to robil na tokarce. 4 prety zlozone do kupy zacisniete w uchwycie wrzeciona. z drugiej strony w koniku dorobione jakies kwadartowe gniazdo trzymajace te prety. wlaczalo sie wolne obroty i rownoczesnie posuw suportu ktory ciagnal za soba konik.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Cztery prety końcami spawać razem, jak wszyscy wczesniej pisali, nastepnie na gorąco - miedzy pomarańczowym a poczatkiem żółtego - skręcić osiowo 360 st a nastepnie cofnąć skręt o 90 st. Szyszka sama się otworzy tak jak na zdjeciu. A proponowane wcześniej przyrządy to raptem kotlina kowalska, imadło i jakiekolwiek cęgi, też kowalskie.