Czy te transoptory by coś pomogły w moim przypadku?
Myślę jednak że błąd tkwi gdzieś pomiędzy komputerem, a sterownikami, no i programy sterujące, ponieważ na początku przed kupnem tych sterowników które mam pożyczyłem od kumpla słabsze 2.5A 30V i efekt był ten sam przy tych samych prędkościach z tą różnicą że na tych nowych sterownikach można osiągnąć większe prędkości, więc wydaje mi się że przy ponad dwa razy większym prądzie i dwa razy większym zasilaniu sterowników efekt powinien być lepszy?
[ Dodano: 2011-07-27, 07:55 ]
Wczoraj sprawdziłem na innej płycie z optoizolatorami, efekt ten sam, próbowałem też podpiąć sterownik bezpośrednio do lpt, również bez zmian, więc raczej nie będzie to problem płyty głównej sterowników, będę gdzieś szukał jeszcze Mach3 w pełnej wersji
[ Dodano: 2011-07-29, 19:05 ]
czy ktoś kiedyś używał tych sterowników SSK B06 ponieważ zauważyłem podczas pracy czasami taki stuk w silnikach, więc spróbowałem na klawiaturze uruchomienia silnika na przemian (prawe, lewe obroty) okazało się że co jakiś czas słychać ten stuk przy zmianie obrotów, więc sprawdziłem to na wolnych obrotach i okazało się że ten stuk to jak by silnik minimalnie się cofnął a następnie wrócił do swojego kierunku, co może być przyczyną tego zachowania?