ELTE czy HSD
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
ELTE czy HSD
Witam,
Stoję przed zakupem plotera i zastanawiam się jakie wrzeciono wybrać Elte 3.3 KW mocowanie ER 32 czy HSD 2KW mocowanie ER25 , chciałbym Elte ale producent maszyny sugeruje HSD.
Posiadamy już jedną maszynę z wrzecionem ELTE jesteśmy zadowoleni i nie chcielibyśmy nic zmieniać niestety nie mogę przekonać producenta do takiej konfiguracji. Proszę o opinie na temat wrzecion HSD.
Stoję przed zakupem plotera i zastanawiam się jakie wrzeciono wybrać Elte 3.3 KW mocowanie ER 32 czy HSD 2KW mocowanie ER25 , chciałbym Elte ale producent maszyny sugeruje HSD.
Posiadamy już jedną maszynę z wrzecionem ELTE jesteśmy zadowoleni i nie chcielibyśmy nic zmieniać niestety nie mogę przekonać producenta do takiej konfiguracji. Proszę o opinie na temat wrzecion HSD.
JAREK
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Jeśli chodzi o kulturę pracy to HSD dla mnie bajeczka. Niestety na temat 2kW ER25 nic nie powiem bo mam 6kW ATC 
Ale jeśli pieniądze podobne to na pewno wziąłbym 3kW zamiast 2kW. Mocy nigdy za wiele jak to mawiał stary bimbrownik
Elte wydaje mi się, że jest ciut głośniejsze niż HSD ale w zamian za 1,3kW byłbym w stanie to przeżyć

Ale jeśli pieniądze podobne to na pewno wziąłbym 3kW zamiast 2kW. Mocy nigdy za wiele jak to mawiał stary bimbrownik

Elte wydaje mi się, że jest ciut głośniejsze niż HSD ale w zamian za 1,3kW byłbym w stanie to przeżyć

-
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Pewnie dlatego. To nie wrzeciono hałasuje przecież tam nie ma bylejakich łożysk tylko ten holerny wiatrak. Ale jak kolega założyciel tematu ma mieć gwarancje i palną mu jakąś nalepke jak na komputerach od pokrywy wiatraka wrzeciona to odkręcając ją straci gwarancje a to też może mieć jakieś znaczenie. Odnośnie precyzji co je lepsze to sie nie wypowiem bo nie mam porównania 

Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ptroholic-ty masz wersje ES i one znacznie ciszej chodzą od zwykłego hsd. U siebie zastosowałem filtr powietrza stożkowy do wrzeciona hsd 5kw i różnica jest znaczna. Ale najlepiej dopaść dobry wiatrak zasilany z zewnątrz tylko ciężko coś znaleźć w dobrych pieniądzach...
Ale HSD czy elte to dla mnie to samo.
Ale HSD czy elte to dla mnie to samo.
Pozdrawiam Kamil
-
- Kontakt: