KRESS frezy 1/8
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
witam !! obawiam się iż wystąpi tu różnica wymiarów . jednak 1/8 cala to - 0.3175 mm . więc może być problem . im dokładniejsze tulejki tym większy . może " na siłę " do się wepchnąć , ale po zaciśnięciu nie będzie dolegała do freza i gniazda , poza tym może się zniekształcić ( tulejka ) . może można kupić gdzieś wymiarowe ? . pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Re: KRESS frezy 1/8
W przypadku szlifierki Bosch'a nie pasują, nie da się włożyć freza 1/8" do zacisku 3mm. Do Kressa jeszcze nie mam tulejek 3mm ale zrobiłem przejściówkę z tuleji 6mm na 1/8" (mosiądz), frezy pracują bez problemu (min. wycinanki można zobaczyć w mim albumie - części do zegara).Maniek_22 pisze:Czy frezy 1/8 cala beda pasowac bez problemu do tuleji zaciskowej 3mm uzywanej w Kress 1050 FME?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
ja też podobnie rozwiązałem ten problem stosując przejściówki jedyne wyjście najtańszym kosztemrchobby pisze:Do Kressa jeszcze nie mam tulejek 3mm ale zrobiłem przejściówkę z tuleji 6mm na 1/8" (mosiądz), frezy pracują bez problemu

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...