Elte czy chinczyk
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Elte czy chinczyk
Co kupić Chinczyka 1,5KW chłodzonego powietrzem czy Elte 0,75Kw? Różnica w cenie jest sprawą drugorzędną. Ważna jest bezawaryjność , hałas, dokładność no i trwałość. Gwarancja na elte tez kusi. Poproszę o pomoc.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
A ja mam maszynę z elciakiem i jestem nieszczęśliwy jak na niej pracuję.Mam także maszynę z kressem-trochę lepiej-inne tony ale parametr wyjności nadal bardzo wysoki.
I od niedawna dzięki pomocy kolegi z forum kolejna maszyna ma mokrego chińczyka 2,2---wreszcie uszy nie więdną.Radio słychać i telefon można odebrać pół metra od maszyny.Brak wibracji i niski poziom hałasu.Rozciąga się po rozgrzaniu 0.02mm.
Mam porównanie-jestem jak najbardziej za chińczykiem.Następny zakup będzie taki sam.
I opinia kolegi Darka-przez telefon nazwał elte złomem. A ja mu nie zaprzeczyłem.
I od niedawna dzięki pomocy kolegi z forum kolejna maszyna ma mokrego chińczyka 2,2---wreszcie uszy nie więdną.Radio słychać i telefon można odebrać pół metra od maszyny.Brak wibracji i niski poziom hałasu.Rozciąga się po rozgrzaniu 0.02mm.
Mam porównanie-jestem jak najbardziej za chińczykiem.Następny zakup będzie taki sam.
I opinia kolegi Darka-przez telefon nazwał elte złomem. A ja mu nie zaprzeczyłem.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Co frezujesz jeśli mógłbyś przybliżyć? zastanawiam się nad zakupem ale mam wątpliwości co do jego trwałości i trzymaniu parametrów przy cięższym frezowaniu grubszymi frezami. Czy oś to tylko grubsza oprawka czy w środku tu gdzie jest łożyskowana też jest grubsza niż w 1,5kW? Bo wymiary świadczą tak jakby to było to samo wrzeciono mechanicznie z innymi uzwojeniami.
Pozdrawiam
FDSA
Pozdrawiam
FDSA