Witam serdecznie.
Poszukuję pary łożysk FAG B7011C.T.P4S.UL
Wiem że tanio nie będzie bo to precyzyjne łożyska, ale może ktoś z Kolegów ma takie na stanie jakimś przypadkiem, bądź zna nie za drogie, a dobre źródło, gdzie takie łożyska mogę zdobyć? Najchętniej w Polsce, bo nie za bardzo chce mi się na ebay-u szukać, ale w ostateczności jestem w stanie zakupić je za granicą.
Pozdrawiam, skoczek.
Poszukuję pary łożysk FAG
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Witam serdecznie.
Nie wiem na jakich obrotach pracowało wrzeciono bo kupiłem je ze spalonym kompletem łożysk (dosłownie). Było bloknięte. Po dłuższych bojach udało się je rozebrać. Podejrzewam że miało około 12000-15000 obr/min i tyle też chciałbym uzyskać na nim.
Jak to bywa zazwyczaj najciemniej pod latarnią - nie sprawdziłem wcześniej w okolicznej hurtowni łożysk - znalazłem hurtownię gdzie jest szansa dostać te łożyska.
Hurtownia Stożek
Jakby ktoś miał jakieś inne namiary to będę wdzięczny.
Pozdrawiam, skoczek.
Nie wiem na jakich obrotach pracowało wrzeciono bo kupiłem je ze spalonym kompletem łożysk (dosłownie). Było bloknięte. Po dłuższych bojach udało się je rozebrać. Podejrzewam że miało około 12000-15000 obr/min i tyle też chciałbym uzyskać na nim.
Jak to bywa zazwyczaj najciemniej pod latarnią - nie sprawdziłem wcześniej w okolicznej hurtowni łożysk - znalazłem hurtownię gdzie jest szansa dostać te łożyska.
Hurtownia Stożek
Jakby ktoś miał jakieś inne namiary to będę wdzięczny.
Pozdrawiam, skoczek.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jak szukasz w Bielsku to zerknij do sklepu www.kordex.net.pl dobre ceny i duży wybór.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Witam
Mam ten sam problem - W tokarce Gildemeister CT20 2 lozyska obrocily sie razem z wrzecionem - nie dosc ze obudowa zniszczona to jeszcze lozyska do wymiany. W gildemeistrze za 3 parowane krzycza 831 euro (ten sam typ tylko chyba wieksze moje sa 100 na zew i 70 wew). Jak jutro nie zapomne to podzwonie i popytam w wolnym handlu. Zapytam tez o twoje w razie czego dam znac.
Gdybys ty znalazl w Polsce to daj mi znac bo tez nie mam ochoty przeplacac.
[ Dodano: 2010-03-03, 12:06 ]
zamienniki z GMN kosztuja 90 Euro / sztuke.
Pozdrawiam
Daniel
Mam ten sam problem - W tokarce Gildemeister CT20 2 lozyska obrocily sie razem z wrzecionem - nie dosc ze obudowa zniszczona to jeszcze lozyska do wymiany. W gildemeistrze za 3 parowane krzycza 831 euro (ten sam typ tylko chyba wieksze moje sa 100 na zew i 70 wew). Jak jutro nie zapomne to podzwonie i popytam w wolnym handlu. Zapytam tez o twoje w razie czego dam znac.
Gdybys ty znalazl w Polsce to daj mi znac bo tez nie mam ochoty przeplacac.
[ Dodano: 2010-03-03, 12:06 ]
zamienniki z GMN kosztuja 90 Euro / sztuke.
Pozdrawiam
Daniel
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni