Pytanie do kolegów serwisantów elektrowrzecion.
Czy ktoś używa takiego przyrządu firmy VibroMatrix? Jakieś doświadczenia z używania?
Zestaw składa się z dwóch czujników drgań, optycznego czujnika położenia wału i pomiaru obrotów, do tego interface do komputera, klucz sprzętowy do programu, dokumentacja papierowa.
Mogę coś takiego kupić za 3500 PLN.
Jest to warte tej ceny?
Zestaw pomiarowy do pomiaru drgań wrzeciona
VibroMatrix
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Zestaw pomiarowy do pomiaru drgań wrzeciona
No ale do czego ci to potrzebne?
Bo na stronie producenta (w języku barbarzyńskim) stoi: Anwender aus Forschung und Entwicklung, Service und Instandhaltung, Ingenieur- und Gutachterbüros erhalten mit VibroMatrix schnell und unkompliziert die benötigten Messinformationen.
Co luźno tłumacząc: Dzięki VibroMatrix użytkownicy z biur badawczo-rozwojowych, serwisowych i konserwacyjnych, inżynieryjnych i oceniających otrzymują szybko i łatwo potrzebne informacje pomiarowe.
Takie informacje mogą być potrzebne do jakiegoś specjalistycznego odbioru. Ja myślę, że to przyrząd laboratoryjny. San sobie poczytaj dokumentację: https://www.innomic.com/fileadmin/Vibro ... _1_9_0.htm
Translator z googli tłumaczy dobrze, da się zrozumieć.
Bo na stronie producenta (w języku barbarzyńskim) stoi: Anwender aus Forschung und Entwicklung, Service und Instandhaltung, Ingenieur- und Gutachterbüros erhalten mit VibroMatrix schnell und unkompliziert die benötigten Messinformationen.
Co luźno tłumacząc: Dzięki VibroMatrix użytkownicy z biur badawczo-rozwojowych, serwisowych i konserwacyjnych, inżynieryjnych i oceniających otrzymują szybko i łatwo potrzebne informacje pomiarowe.
Takie informacje mogą być potrzebne do jakiegoś specjalistycznego odbioru. Ja myślę, że to przyrząd laboratoryjny. San sobie poczytaj dokumentację: https://www.innomic.com/fileadmin/Vibro ... _1_9_0.htm
Translator z googli tłumaczy dobrze, da się zrozumieć.