Wrzeciono standardowe vs sterowane falownikiem
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
OK , dzieki za wyjaśnienie o co chodziło z tym biciem 0.005mm w chińskim wrzecionie .Takayukii pisze:0.005 na stożku tulejki. Tak też któryś z handlarzy na allegro miał opisane. Nie wiem na ile rozmija się to z prawdą na większej próbce wrzecion - ale jeśli mamy możliwość zwrotu towaru to dlaczego by nie spróbować [jeśli bicie jest jedną sprawą wykluczającą chińczyka].kwarc pisze: No Właśnie ciekawi mnie co tamten kolega napisał o biciu 0.005 , mam troche wiedzy na te tematy i chciałbym aby uzupełnił wypowiedz bo jesli bicie freza jest powiedzmy
w granicach 0.02mm to juz nie jest zle a on napisał ze chinczycy gwarantuja 0.005 mm
to jakiś kosmos
Kreesa 1050 miałem w rekach u znajomego, wygląda ładnie pięknie ale zaczęliśmy szukać skąd mu wychodzą błędy przy kopiowaniu w twardym drewnie - czy kopiarka przekoszona czy jakie licho. Po wkręceniu kreesa z frezem w imadło za frez, i pociągnięciu siłą jakiej używa przy frezowaniu - wygina się cały zauważalnie gołym okiem. Więc papier wszystko przyjmie, czy to krees czy chińczyk noname.
Swojego kupowałem coś z 2 lata temu na ebayu uk.
Bicie na stożku wygląda tak:
Zastosowali dla reklamy pewien chwyt

ponieważ znacznie trudniejszą sprawą (technologicznie) jest np. spasowanie kąta tej powierzchni albo spasowanie kąta cześci dociskającej oraz zachowanie "płaszczyzn" na tych skośnych powierzchniach .Oczywiście pisze tu o współdziałaniu kompletu elementów tworzących uchwyt .
[ Dodano: 2016-06-19, 11:54 ]
PS , Moja wypowiedz w temacie nie świadczy o tym że napęd chiński jest zły , być może spełnia wymagania kupującego .