import wrzeciona z chin - wrażenia i informacje
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
To będziesz mile zaskoczony jeśli zależy ci na cichości
co wiecej np mój chińczyk 2,2kW na wyższych obrotach chodzi ciszej niż na niskich - kwestia rezonansów. Jak gdzieś tam pisałem wcześniej - głośniej chodzi falownik LG niż samo wrzeciono
U znajomego od zdjęć
widziałem 0,8kW to w porównaniu do kresa w ogóle nie słychać ze chodzi
no może prawie
Pozdrawiam
FDSA

Pozdrawiam
FDSA
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
W zasadzie obojętne, kierunek ustawisz którymś ze styków na falowniku, a jeśli nie będzie Ci grało z kierunkiem np. "włączony" - "prawo" a kręci w lewo to wystarczy zamienić dwa dowolne przewody kabla wtyczkowego.oskaeg pisze:Udało mi się sprawdzić na razie sam falownik, ale mam mały problem z wtyczką od wrzeciona jest na niej napisane 1 2 3 i nigdzie nie mogę znaleźć schematu podłączenia do UVW jak to powinno być podłączone ?
Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
Święte słowa, wrzeciono chodzi jak pszczółka przy 24000 R/min wrzeciono chodzi ciszej od wentylatora który jest w falowniku aż miło tego słuchać.FDSA pisze:To będziesz mile zaskoczony jeśli zależy ci na cichościco wiecej np mój chińczyk 2,2kW na wyższych obrotach chodzi ciszej niż na niskich - kwestia rezonansów. Jak gdzieś tam pisałem wcześniej - głośniej chodzi falownik LG niż samo wrzeciono
U znajomego od zdjęć
widziałem 0,8kW to w porównaniu do kresa w ogóle nie słychać ze chodzi
no może prawie
![]()
Pozdrawiam
FDSA
Pracowałem na mojej "zośce" na frezie 4 mm HSS przy prędkości 2756 obr/minute posuw 25% wykonałem parę bardzo prostych form w znalu ale nie byłem już w stanie znieść tego trajkotania poza tym czuć pod palcami ze frez nie jest już tak ostry jak był od początku dobrze ze kosztował tylko 10 zł. Obłożyłem górę zośki taką cienka kołdrą dla dzieci sporo to dało (nie rezonuje tak blacha) ale na dłuższą metę no nie da się wysiedzieć przy tym