Szlifowanie stożka Morse'a
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Szalony, zwykłe łożyska do wrzeciona
Poszukaj wrzecionowych, są trochę droższe, ale jakość kosztuje.

Benjamin Franklin pisze:Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki.
Terry Pratchett pisze:Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 16
Dzisiaj nie moglem wytrzymać i wcisnąłem to w łozyska. Stwierdzam znaczna poprawę.jeszcze tym nie frezowalem ale wstepne pomiary przy optymistycznym spojrzeniu pokazuja około 1,5setki bicia i przy dobrych wiatrach nie rośnie ono wraz z dlugoscią narzedzia. Do 3 setek w dobrej oprawce. czas jeszcze pokarze jak z tym jest ale ogolnie operacje uważam za zadowalającą. Powierzchnia pod łlozyska nie byla idealna stad pewnie jest minimalne bicie ale 1,5 setki to praktycznie nic w porownaniu z tym co bylo wczesniej. Jeszcze przefrezuje rowek w jednym przejsciu i zobaczymy jaka bedzie miał szerokość.
[ Dodano: 2012-08-19, 21:27 ]
A i nic nie wpadło jak w studnie ;] stozek cofnał sie jakies 1 może 2mm spokojnie moge dalej zakładać oprawke ER25 i mam jeszcze dystans około 3mm od czoła wrzeciona.
[ Dodano: 2012-08-19, 21:27 ]
A i nic nie wpadło jak w studnie ;] stozek cofnał sie jakies 1 może 2mm spokojnie moge dalej zakładać oprawke ER25 i mam jeszcze dystans około 3mm od czoła wrzeciona.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Zobacz , jak była potrzeba to nie widziałem takiej usługi . A teraz proszę ,choć ta cena nie napawa optymizmem. http://allegro.pl/usluga-szlifowania-st ... 23278.html
Ale jak już sobie poradziłeś to nie ma sprawy.
Ale jak już sobie poradziłeś to nie ma sprawy.