macie pomysły w jaki sposób zamontować prowadnice Stara (w zasadzie jakiekolwiek) na aluminiowych profilach konstrukcyjnych? Dostało mi się parę zabawek i chciałbym z nich zrobić ploterek do drewna i alu albo sprzedać... Poniżej zdjęcia profili, wózków (część pozbawiona wałków i kulek, bo je dokładnie czyszczę, bez mieszania kulek stronami, czy między wózkami). 3 małe (rozmiar 25) wózki były uszkodzone, ale 12 sztuk pięknie chodzi. Do tego 4 szt. byków w rozmiarze 35 (2 kg sztuka). Do 35-tek mam dwie szyny 80cm. Szkoda, żeby się marnowało. Te duże są co prawda "trochę" za duże jak na plotek biurkowy... Obciążalność statyczna to ok. 15 ton...
Mają Koledzy pomysły jaką konstrukcję zrobić z tych profili, żeby zrobić coś fajnego i w jaki sposób przymocować prowadnice do profilu? Profile to Bosche w rozmiarach głównie 45x90 i trochę 45x45. Ile mogą kosztować złączki (kątowniki) do profili, jakby się okazało, że mam mało? Dużych mam 4szt, małych 10szt. Z pneumatyki raczej nie będę korzystał więc mogę sprzedać. Ciekawa jest listwa z japońskimi sensorami typu Aircatch Sensor ISA2 firmy PMC. Jako krańcówka, czy bazowanie się raczej nie nadają, ale może inne pomysły?:)