Kress 1050 vs "Mokry Chińczyk" 2,2kW
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Kress 1050 vs "Mokry Chińczyk" 2,2kW
Chciałbym poznać opinię osób które mogę w rzetelny sposób odpowiedzieć/doradzić czy opłaca się wymienić Kresa 1050 na mokrego chinola 2,2.
Głównie chodzi mi tutaj o poziom wytwarzanego hałasu....Filmów na YT co niemiara ale jakoś przy tych wyższych obrotach moje ucho słyszy prawie tak samo.
Podajcie mi powody dlaczego zmieniać lub nie.
Głównie chodzi mi tutaj o poziom wytwarzanego hałasu....Filmów na YT co niemiara ale jakoś przy tych wyższych obrotach moje ucho słyszy prawie tak samo.
Podajcie mi powody dlaczego zmieniać lub nie.
Guru
-
- Stały bywalec (min. 70)
Miałem wcześniej kressa, teraz mam chińczyka. Jeśli chodzi o dźwięk to nie ma porównania, plusem może być też brak chłodzenia powietrzem więc tak nie rozdmuchuje wiórów z pianki czy drewna dookoła. No i chińczyk jest dużo sztywniejszy od kressa.
Jeśli chodzi o moc to delikatnie się rozczarowałem, liczyłem że będzie większa różnica w stosunku do kressa. Teraz pewnie dołożyłbym do 3kw zamiast 2.2.
Dodatkowo u mnie jeszcze jest mały problem z zakłóceniami wytwarzanymi przez chiński falownik z zestawu.
Jeśli chodzi o moc to delikatnie się rozczarowałem, liczyłem że będzie większa różnica w stosunku do kressa. Teraz pewnie dołożyłbym do 3kw zamiast 2.2.
Dodatkowo u mnie jeszcze jest mały problem z zakłóceniami wytwarzanymi przez chiński falownik z zestawu.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Na 12k obrotów to i przy kresie możesz rozmawiać bez podnoszenia głosu (przynajmniej u mnie słychać niezbyt głośny szum). Hałas to się zaczyna od 3 biegu (nie pamiętam obrotów). To tak gwoli ścisłości, bo tak poza tym to nie ma co porównywać (wszystko co istotne przemawia za chińczykiem).Bbuli pisze:Mokry 12k obrotów i 2 metry dalej rozmawiasz bez podnoszenia głosu.Słuchawki założysz
by wytłumić dzwięk frezowania a nie wrzeciona.