Frezarka CNC formy C-TEK typ. KM-80D lub KM-100D
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 10
Frezarka CNC formy C-TEK typ. KM-80D lub KM-100D
Witam Wszystkich,
Szukam wszelkich informacji na temat frezarki firmy C-TEK typ KM-80D lub KM-100D.
Proszę o informacje jeżeli ktoś z Was takową posiada, wówczas sprecyzuje bardziej moje pytania. Głownie chodzi mi o programowanie jej w CAM-ie.
Czekam na informację od Was,
z góry dziękuje
Pozdrawiam // Marcin
Szukam wszelkich informacji na temat frezarki firmy C-TEK typ KM-80D lub KM-100D.
Proszę o informacje jeżeli ktoś z Was takową posiada, wówczas sprecyzuje bardziej moje pytania. Głownie chodzi mi o programowanie jej w CAM-ie.
Czekam na informację od Was,
z góry dziękuje
Pozdrawiam // Marcin
Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 10
Witam,
Problem jaki mam to właśnie sterowanie maszyny, ciężko cokolwiek o nim powiedzieć.
NA co dzień robię tak jak napisałem w Esprit robię obróbke później generuje i wgrywam do Maszyny (w moim przypadku HAAS VF5).
Znajomy zakupił taką maszynę i dlatego pytam, bo będę chciał ją uruchomić. Na 1 rzut oka to nie widzę tego jak przerzucić g-kod tak jak robię to na hassie (przykładowe programy wyglądają hmm "dziwnie").
Dlatego pytam bo może ktoś z Was spotkał się z taką maszyną.
Pozdrawiam
Problem jaki mam to właśnie sterowanie maszyny, ciężko cokolwiek o nim powiedzieć.
NA co dzień robię tak jak napisałem w Esprit robię obróbke później generuje i wgrywam do Maszyny (w moim przypadku HAAS VF5).
Znajomy zakupił taką maszynę i dlatego pytam, bo będę chciał ją uruchomić. Na 1 rzut oka to nie widzę tego jak przerzucić g-kod tak jak robię to na hassie (przykładowe programy wyglądają hmm "dziwnie").
Dlatego pytam bo może ktoś z Was spotkał się z taką maszyną.
Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
KLIK
To ogólnie jakieś chińsko-taiwańskie coś
Są jakieś pliki do pobrania na ich stronie ale wszystko hasłem zabezpieczone. Sterowanie dość specyficzne i możesz mieć problem z postprocesorem, z tego co piszesz standardowych g-kodów nie wykorzystasz a na ich stronie ani me ani be na ten temat. Co do wysyłania programów to z informacji szczątkowych wynika, że oprósz RS'a powinno to mieć jeszcze port ethernet.
Spróbuj do nich email wysłać, może mają jakiś postprocesor.
Z drugiej strony znalazłem jeszcze to: KLIK
A tam:
To ogólnie jakieś chińsko-taiwańskie coś

Spróbuj do nich email wysłać, może mają jakiś postprocesor.
Z drugiej strony znalazłem jeszcze to: KLIK
A tam:
Almost 100% compatibility with standard G-code
Communication via COM or Ethernet with external CAM software, e.g. MasterCAM