Ogólnie jeszcze dodam, iż przymierzałem się do budowy stalowej konstrukcji, jednak docelowym miejscem sprzętu będzie mój pokój, stąd nie mogę tego pogodzić, więc idziemy w lekkie, małe alu.
Także zastanawiam się nad sprzętem z linka. Chciałbym bawić się nią w aluminium, celuję w dokładność rzędu 0,1 mm. WIEM, że zastosowane wrzeciono można o kant kuli potłuc przy moich założeniach, stąd zapewne będę chciał tam umieścić KRESSa, bądź przyszłościowo mokrego chińczyka.
Powiedzcie mi proszę - na ile możemy pomarudzić nad jej sztywnością? konstrukcyjnie rozwiązanie jest bardzo podstawowe. Ruchoma brama z "plecami", wiszące wałki. W zamyśle jest "poprawienie" konstrukcji w przyszłości, wraz z umieszczeniem wałków podpartych, solidniejszych ramion bramy.
Dalej idąc - jak oceniać elektronikę w tym sprzęcie? czego się spodziewać po najtańszym chińskim kontrolerze? Co może "na starcie" kwalifikować się do wymiany? Czy podłączenie KRESSa w miejsce tego obrotowego cuda wiąże się z większymi kombinacjami? Czy "kabelek za kabelek"?
Podsumowując - co stanie mi na drodze, gdy będę chciał ulepszyć takie cudo? Wiem, że to ogólnikowe pytanie, jednakże przy moim miernym pojęciu chciałbym doradzić się WAS - ZNAWCÓW. Bo praktycznie jestem gotów kliknąć "BUY NOW". W zamian obiecuję doskonałą fotorelację i videorelację tegoż sprzętu, gdyby trafił w rąsie moje

Pozdrawiam, Mariusz