Witam
Powiedzcie mi koledzy czy widzieliście gdzieś może takie mocowania jak na zdjęciu.
Chodzi mi głównie o te dwa uchwyty. Jeden z nich jest na obrotowej podstawie (360 st) z możliwościa blokowania określonych pozycji. Na tej obrotnicy jest coś w rodzaju imadła w którym z kolei można blokować prowadnice ( tutaj akurat zrobiona z kontownika)
Drugi uchwyt (ten jaśniejszy) ma też możliwość blokowania w sobie prowadnisy i też powinien być na obrotowej podstawie 360 st ale już bez blokady pozycji no i jest sporo mniejszy od pierwszego.
KTO WIE GDZIE MOŻNA SZUKAĆ CZEGOŚ PODOBNEGO.
nawet w googlach nie znalazłem - bo nie wiem jak to draństwo nazwać
Uchwyt na podstawie obrotowej i zacisk
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Kiedyś używało się podobnych patentów do zaginania drutów zbrojeniowych na budowach (i nie tylko).
Ale wynalazek był zdecydowanie mniejszy (nawet nie podobny ze zdjęcia), lecz działał tak samo.
Może to ma być zaginarka do czegoś tam ??
Może lepiej opisz do czego ma służyć będzie łatwiej cos doradzić.
Ale wynalazek był zdecydowanie mniejszy (nawet nie podobny ze zdjęcia), lecz działał tak samo.
Może to ma być zaginarka do czegoś tam ??
Może lepiej opisz do czego ma służyć będzie łatwiej cos doradzić.
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
To coś to taki duzy cyrkiel na końcu którego jest przymocowane urządzenie wycinające
Słuzy to do wycinania półkoli w blasze, płycie meblowej, sklejce - zalezy co się tam uczepi na końcu tego cyrkla.
Takie cos jest do kupienia w Niemczech ale chca za to 3 tys EUR a mi sie wydaje że to idzie zrobić za 2-3 tys zł.
Tyle że nie mam zielonego pojęcia gdzie szukac takiej obrotnicy z łożyskiem bezluzowym.
Myślałem trochę o podstawach urzywanych do popilarnych ukośnic ale wydają mi się one za słabe.
Słuzy to do wycinania półkoli w blasze, płycie meblowej, sklejce - zalezy co się tam uczepi na końcu tego cyrkla.
Takie cos jest do kupienia w Niemczech ale chca za to 3 tys EUR a mi sie wydaje że to idzie zrobić za 2-3 tys zł.
Tyle że nie mam zielonego pojęcia gdzie szukac takiej obrotnicy z łożyskiem bezluzowym.
Myślałem trochę o podstawach urzywanych do popilarnych ukośnic ale wydają mi się one za słabe.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Daj namiary poczytam co tam piszą i Ci opiesze, a przede wszystkim przetłumaczę nazwę
[ Dodano: 2006-12-23, 23:49 ]
[ Dodano: 2006-12-23, 23:49 ]
Wątpię aby tam były bezluzowe – wystarcza stożkowe.MAKWI pisze:Tyle że nie mam zielonego pojęcia gdzie szukac takiej obrotnicy z łożyskiem bezluzowym.
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.