witam wszystkich po raz kolejny.
mam pytanie odnosnie mojej maszynki
chce ja wykonac z blachy 3mm i wygiac w c (ceownik,profil zamkniety)
ma ona sluzyc do aluminium
czy konstrukcja bedzie dosc sztywna?wszystko bedzie razem pospawane.
walki fi 20 podparte we wszystkich osiach na calej dlugosci,sruby kulowe 16x5+nakretka podwojna
http://yfrog.com/76zoenie1j
moje cnc
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
raczej się ta konstrukcja do aluminium nie sprawdzi, spienione PCV tak, ale aluminium za ciężkie na takie rozwiązanie konstrukcji. Proponuję poczytać parę postów w dziale maszyny- konstrukcja metalowa a na pewno znajdziesz wiele odpowiedzi na pytanie o "wystarczającą sztywność". Zacząć trzeba od blachy 3 mm. to nie przejdzie, a potem dojdziemy to dodatkowych wzmocnień przy bramie i przebudowie karetki osi "z"
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
kolego zmień trochę temat - wysil się
12. należy w miarę możliwości w temacie wiadomości zawrzeć całą istotę lub najważniejszy fragment wiadomości, gdyż bardzo ułatwi to przeglądanie forum; jeżeli przedmiotem problemu bądź poszukiwań jest schemat urządzenia, typ elementu itp, najlepiej umieścić go w temacie wiadomości,
jak na razie w temacie zawarłeś tylko i wyłącznie sprawy własnościowe przyznaje związane z maszyną
.
12. należy w miarę możliwości w temacie wiadomości zawrzeć całą istotę lub najważniejszy fragment wiadomości, gdyż bardzo ułatwi to przeglądanie forum; jeżeli przedmiotem problemu bądź poszukiwań jest schemat urządzenia, typ elementu itp, najlepiej umieścić go w temacie wiadomości,
jak na razie w temacie zawarłeś tylko i wyłącznie sprawy własnościowe przyznaje związane z maszyną