przecinarka plazmowa do frezarki cnc
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
przecinarka plazmowa do frezarki cnc
cześć koledzy temat przecinarek plazmowych jest mi całkowicie obcy chciałem zasięgnąć waszej opinii jaka byłaby najlepsza do wykorzystania we frezarce cnc nie zamierzam ciąć materiału grubszego niż 7-8 mm (chodzi o frezarkę cnc taką którą zrobiłem sam ) , ogólnie na jakiej zasadzie działają te przecinarki plazmowe ?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
cięcie łukiem elektrycznym plus spręzony gaz - tak w najwiekszym skrócie
jak zamontujesz palnik reczny na ploterze to kabelki z guzika pod spodem ciągniesz do przekaznika na płytce sterującej ploterka i uruchamiasz funkcją m3/m5, co prawda przydalby sie jeszcze uklad z czujnikiem wysokosci palnika nad materiałem, w ofercie sklepiku akcesoria masz
jak zamontujesz palnik reczny na ploterze to kabelki z guzika pod spodem ciągniesz do przekaznika na płytce sterującej ploterka i uruchamiasz funkcją m3/m5, co prawda przydalby sie jeszcze uklad z czujnikiem wysokosci palnika nad materiałem, w ofercie sklepiku akcesoria masz
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
hm ... cięcie łukiem plazmowym ... czyli jak to sobie wyobrażasz??
Dwa narzędzia obok siebie , czy wymienne ??
Jak obok siebie to trzeba wprowadzić w programie przesunięcia a jak wymienne to problemu nie ma.
W dziale wypalarka plazmowa , może popytaj.
Musisz również pamiętać że plazma może mieć zły wpływ na sterowanie oraz mechanikę na dłuższą metę.
Sterowanie … to zakłócenia w pracy urządzenia a mechanika … pył wydobywający się podczas cięcia.
Co do zakrzywionego palnika ... do dość sporej ilości urządzeń ręcznych można dokupić palniki maszynowe, czyli proste. Może np. profi 80
Dwa narzędzia obok siebie , czy wymienne ??
Jak obok siebie to trzeba wprowadzić w programie przesunięcia a jak wymienne to problemu nie ma.
W dziale wypalarka plazmowa , może popytaj.
Musisz również pamiętać że plazma może mieć zły wpływ na sterowanie oraz mechanikę na dłuższą metę.
Sterowanie … to zakłócenia w pracy urządzenia a mechanika … pył wydobywający się podczas cięcia.
Co do zakrzywionego palnika ... do dość sporej ilości urządzeń ręcznych można dokupić palniki maszynowe, czyli proste. Może np. profi 80
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)