Blat , Stol teowy aluminiowy skrecany - czy ktos robil ?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Blat , Stol teowy aluminiowy skrecany - czy ktos robil ?
Czy ktos robil sam stol teowy skrecany tj : duzy blat ( w moim przypadku 400mm x 650mm ) w ktorym sa otwory gwintowane + waske paski na to + szersze paski na gore , material aluminium.
Widzialem raz kiedys cos podobnego w galerii ale teraz nie pamietam u kogo i ktore zdjecie .
Waga na moj rozmiar to okolo 15 kg - czyli koszt okolo 400 zl (26zl/kg)aluminium + ciecie i wiercenie .
Ewentualnie czy jest jakies miejsce gdzie mozna kupic stoly teowe pod wymiar ?
Pozdrawiam
Widzialem raz kiedys cos podobnego w galerii ale teraz nie pamietam u kogo i ktore zdjecie .
Waga na moj rozmiar to okolo 15 kg - czyli koszt okolo 400 zl (26zl/kg)aluminium + ciecie i wiercenie .
Ewentualnie czy jest jakies miejsce gdzie mozna kupic stoly teowe pod wymiar ?
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Robiłem do swojem maszynki taki stolik z alu:

Edit: Sory... zdjęcia 9a raczej serwer ze zdjeciami0 poszedł się pie...ć....
Podstawa do której przykręcałem obrobione wcześniej (pół rowka teowego) płaskowniki z Alu szerokości 80 mm i 30 mm.
Po przykręceniu (plus klej) przelegalizowałem rowki na szerokość 10 mm i splanowałem blat i obrobiłem boki stołu.
Otrzymałem stół o wielkości 780 x 340 mm.
Stalowa płyta spodnia była oryginalna z prowadnicami XY i śrubami kulowymi z CNC Mori Seki.
Mogę wykonać dla kolegów taki stół z aluminium z obróbką spodu pod prowadnice, ale nie większy niż mój, bo nie wejdzie na maszynkę.

Edit: Sory... zdjęcia 9a raczej serwer ze zdjeciami0 poszedł się pie...ć....
Podstawa do której przykręcałem obrobione wcześniej (pół rowka teowego) płaskowniki z Alu szerokości 80 mm i 30 mm.
Po przykręceniu (plus klej) przelegalizowałem rowki na szerokość 10 mm i splanowałem blat i obrobiłem boki stołu.
Otrzymałem stół o wielkości 780 x 340 mm.
Stalowa płyta spodnia była oryginalna z prowadnicami XY i śrubami kulowymi z CNC Mori Seki.
Mogę wykonać dla kolegów taki stół z aluminium z obróbką spodu pod prowadnice, ale nie większy niż mój, bo nie wejdzie na maszynkę.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2010, 21:58 przez bakprint, łącznie zmieniany 1 raz.