Są jakieś informacje na temat ciężaru stołu i przykładanego obciążenia od osi Z? Bo jak mamy równanie z trzema zmiennymi, z czego 2 tu mamy nie wiadome to rozwiązanie jednego problemu będzie parametrcznie zależało od drugiego.
Przekładając na polski, jeśli waga stołu będzie mała i obciążenia po osi też, to może wytrzyma a może nie.
Nie da się policzyć tylko trzeba zgadywać?
Znasz sposób podparcia, przewidujesz obciążenia, masz w normach dane materiału, przekrój, Wx, wystarczy policzyć ugięcie.
Jak rysujesz w przyzwoitym CADzie nawet tyle robić nie trzeba, każdy ma moduł liczenia obciążeń
Spotykam dwie szkoły: pierwsza nie modeluje tylko liczy, co wyliczy to rysuje (powoli na wymarciu

), druga odwrotnie, niczego nie liczy tylko modeluje i zgaduje, czasami się udaje.
Ja jestem wyznawcą trzeciej drogi.Lepiej dłużej poprojektować i zweryfikować pomysły poddając je obliczeniom i analizie na kompie niż narzekać na luzy i deformacje.
Cóż, antyczna strona PKM
Dlatego zaufałbym tym którzy powiedzą WYTRZYMA i NIE WYTRZYMA jak mi powiedzą na jakich przesłankach opierają werdykt. Fajnie jest podzielić się odpowiedzialnością.
Liczyć i jeszcze raz liczyć.