BlackBird KIMLA 1000x1000x150 przerobka - zamiana osi
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ludzie wychodzą z założenia że kupi sie maszynę to i później wszystko za free (nawet widzi mi się),
Kimli się dziwię że za taką kasę i jeszcze po takich postach chce pomagać.
Tak, to nie zarobek tylko POMOC.
Firmy potrafią se liczyć za manual 300-700 funtów i więcej za naprawdę proste maszyny.
Pytać na forum jak co i jak żeby później z producentem negocjować.
Pożegnałbym takiego klienta, nie wróci, całe szczęście dla firmy.
tuxcnc jaki ty masz problem??? jakie oprogramowanie dla kretynów??? Sam żeś kretyn, na nic nie stać to się i za darmochę najadasz (nie obrażając linux userów, ale gościu ma nasrane na tym punkcie).
Teraz mi wypisuj te + linuxa, zacznij od tego, że na wszystkim nie pójdzie, bo to nie ta płyta, procesor, grafika też nie pasuje....
Dodaj problemy z czytaniem, rozumieniem, żadnego pytania o linux nie było, to czego szukasz? znajomych?, kibla? nie zaśmiecaj wszystkich tematów twoją receptą na super CNC
GTF i nie wracaj jak nie wołają.
Kimli się dziwię że za taką kasę i jeszcze po takich postach chce pomagać.
Tak, to nie zarobek tylko POMOC.
Firmy potrafią se liczyć za manual 300-700 funtów i więcej za naprawdę proste maszyny.
Pytać na forum jak co i jak żeby później z producentem negocjować.
Pożegnałbym takiego klienta, nie wróci, całe szczęście dla firmy.
tuxcnc jaki ty masz problem??? jakie oprogramowanie dla kretynów??? Sam żeś kretyn, na nic nie stać to się i za darmochę najadasz (nie obrażając linux userów, ale gościu ma nasrane na tym punkcie).
Teraz mi wypisuj te + linuxa, zacznij od tego, że na wszystkim nie pójdzie, bo to nie ta płyta, procesor, grafika też nie pasuje....
Dodaj problemy z czytaniem, rozumieniem, żadnego pytania o linux nie było, to czego szukasz? znajomych?, kibla? nie zaśmiecaj wszystkich tematów twoją receptą na super CNC
GTF i nie wracaj jak nie wołają.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2012, 21:37 przez dance1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty w temacie: 4
Czujnik długości narzędzia jest już poza stołem. Jeśli tylko da się poruszać osią w całym zakresie to może być krótsze, ale jakby i pół metra miało być to i tak da się zrobić. Autor tnie otwory w plastiku, więc kosmicznej sztywności mu nie trzeba.tuxcnc pisze:A Wy widzieliście jak BlackBird KIMLA wygląda ?
Gdzie by tego ramienia nie wypuścić, to by musiało mieć z pół metra ...
.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Tak sobie dumam, BlackBird, przecież nie aż taka duża maszyna, na Corelu, za 60 tysiaków
, 60 maszyn w kolejce do produkcji, raczej droższych niż tańszych, to chociaż lubię blondynki, też bym powiedział żegnaj, żegnaj blondyneczko, bye, bye
. Lekka przedłużka, lekkie wrzeciono i od biedy w plastiku może pojedzie. Przecież dokładność 0.5mm będzie wystarczająca. Ewentualnie, możnaby postawić sprawę na ... głowie
, czyli mocować obudowę od góry, obrócić zetkę do góry nogami i poodwracać jedynie przewody sterujące (zamienić kierunki lewo-prawo, przód-tył, góra dół). jedyny minus to pył sypiący się na zetkę, ale z tym można sobie jakoś poradzić

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
Co dwie głowy...
Też dziś o tym pomyślałem. To rozwiązanie byłoby bezpieczniejsze, bo Z-etka byłaby w obrysie stołu. Trzeba tylko uważać, żeby bramą nie rozjechać frezowanej obudowy. W takim układzie to możnaby dokręcić drugie górne wrzeciono i bez potrzeby go nie demontować jak obudowy są na warsztacie.

-
Prościej, ale chyba autor ma tylko oprogramowanie do wycinania/frezowania kształtów na płaszczyźnie. Tak czy siak, przerobić coś musi. Elementy na przeróbkę z-etki może narysować i wyciąć w swoim programie dla blondynekkamar pisze: Nie prościej sie g-kodów nauczyć ?

Chyba autor przeprosił się z Kimlą, bo już się nie odzywa, a my mu tu takie proste i tanie rozwiązanie wysmażyliśmy